Hoppa till sidans innehåll
Seriesegrare 2012 Div4

Serieseger efter oavgjort mot Tranås

30 SEP 2012 00:09
Vi klarar 0-0 på bortaplan mot Tranås. Det räckte för att vinna serien med 1 poäng! Helt suveränt!!
  • Skapad: 30 SEP 2012 00:09

Förutsättningarna var glasklara inför sista omgången. Tog vi poäng så skulle vi vinna serien. Det var ett ganska nervöst gäng som klev in på Bredstorps konstgräs. Planen var lite hal och slirig av det fuktiga vädret vilket gjorde det lite svårare att hålla igång passningsspelet. Tranås hade ingen press på sig och kunde spela avslappnat med stor energi. Vi var tyngda av stundens allvar och var lite rädda för att göra misstag.

Den första halvtimmen händer inte så mycket. Det är mest ställningskrig på mittplan. Vi försvarar oss väldigt väl och låter inte Tranås få några gratischanser. De skapar egentligen bara en hörna som blir resultatlös. I slutet av halvleken tar vi över lite och skapar ett par bra anfall. Elof kommer runt på kanten strax innan pausvilan och slår ett bra inlägg men vi hinner inte riktigt fram och bollen glider förbi på det blöta konstgräset. Tilda sätter ett fint instick på Jonna men Tranås backar är fint med och Jonna lyckas inte riktigt att få till avslutet.

I paus pratar vi om ta det lugnt och inte stressa. Vi kommer att få chanser och då gäller det att ta till vara på dem. Direkt i 2:a skapar vi ett friläge. Det är Tilda igen som spelar fram Lollo W i ett friläge men hon lobbar bollen strax över ribban. En stund senare är Lollo igenom igen. Denna gång direkt på en utspark från Emelie som studsar över tranåsförsvaret men deras målvakt kommer snabbt ut och kan precis avvärja situationen. Vi fortsätter att skapa lite mer än Tranås. Sofia har ett rykande distansskott som studsar strax innan målvakten som inte kan hålla bollen utan tippar den till en resultatlös hörna. Efter detta händer det inte så mycket utan vi börjar mer och mer titta på klockan. Vi sjunker ner lite i banan och fokus blir bara på att hålla Tranås borta från vårt mål.

I slutet går minuterna väldigt sakta och vi slår bara bort bollen så fort vi kan. När slutsignalen ljuder bryter det stor jublet ut och all nervositet släpper. Vi klarade det och seriesegern är vår!!! Det skriks, skrattas, sjungs, hurras, sprutas Pommac och även en och annan lyckotår trillar ner för kinden. Det är ingen höjdarmatch vi gör men Tranås är inget dåligt lag och har endast förlorat en hemmamatch i år.

Vi släpper knappt till en enda målchans under hela matchen och är sett till målchanser närmast en seger. En dag som denna ska alla i laget ha beröm för sin vilja och inställning. Det är en riktig laginsats där ingen viker ner sig. Det här var sista matchen för säsongen och det känns helt otroligt att vi efter 18 omgångar står överst i tabellen som seriesegrare för Div 4 Norra Dam. Nu njuter vi av denna seger och sen får vi se vad framtiden utvisar. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info