Hoppa till sidans innehåll

Storvinst mot Waggeryd

14 SEP 2014 22:39
Vi möter ett ganska defensivt spelande Waggeryds IK på Skogsvallens gräsplan. Det blir spel mot ett mål och vi vinner fullt rättvist med 9-0 (4-0).
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Matchen börjar med ett konstant tryck mot Waggeryds straffområde. De backar hem hela sitt lag och parkerar bussen framför sitt straffområdet. Vi rullar runt och försöker ta oss igenom men det är trångt. Som tur är kommer vi förbi bussen ganska tidigt och Liza kan göra 1-0 efter fint förarbete av Amanda Holm och Frida B. Vi fortsätter att rulla boll med bra tempo och börja komma på hur vi ska ta oss igenom. Det sker med varierat spel både brett via kanterna och smarta raka instick centralt. 2-0 gör Frida B på pass av Amanda Holm. 3-0 kommer minuten efter. Det är Tamara som lyfter ut en crossboll på Tilda som viker inåt och passar snett inåt bakåt till Liza som har öppet mål. Tre mål på 20 minuter och nu börjar alla bli sugna på att göra mål. Vi flyttar upp nästan hela laget och hamnar alla på en linje långt upp i banan. Det blir väldigt rörigt och vi springer i vägen för varandra. Spelet och tempot sjunker. Vi slutar att röra på oss och vi blir för krångliga i vårt passningsspel. Vi lyckas trots detta göra 4-0 genom Tilda Engberg 10 min innan halvtid.

I halvtid är både spelare och ledare överens om att vi måste öka bolltempot och behålla fokus trots ledning med 4-0. Vi får inte gå ut i 2:a och känna oss nöjda. Det blir en kanonstart på 2:a halvlek. Vi gör 3 mål på 10 minuter! Det framför allt vårt lilla krutpaket i Frida Bremer som rivstartar och tar sig igenom 2 ggr om och gör både 5-0 och 6-0. 7-0 gör Amanda Holm när hon trycker in bollen från nära håll efter ett frisparkslyft av Nyberg. 10 minuter senare är de dags igen och åter igen är det Frida B som gör sitt 4:e mål för dagen när hon i vänsterläge strax utanför straffområdet lyfter in bollen i bortre hörnet, riktigt snyggt! Nu går tempot i matchen ner och vi känner oss lite nöjda. Det är fullt förståeligt och vi spelar i stort sett bara av de sista 20 minuterna. Slutresultatet 9-0 kommer  2 minuter innan slutet och det är Jonna som rullar in det.

Beröm till hela laget som behöll fokus under i stort sett hela matchen. Extra plus till vår hårt arbetande målspruta Frida B som gör 4 mål och nu är 2:a i skytteligan för div2 norra dam. Även Amanda Holm förtjänar ett extra plus för sitt varierande spel och fina passningar.

Nu ser vi fram mot serieavslutningen. Kan ett vilt kämpande Västervik, som vill undvika nedflyttning, på hemmaplan vinna över Ormaryd samtidigt som vi vinner över Eksjö. Då blir det en match om seriesegern mot Ormaryd i sista omgången på Skogsvallen. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info