Hoppa till sidans innehåll
Tilda Dahlström

Tilda gjorde mål i sin första seniormatch

13 MAR 2016 17:45
Två träningsmatcher har Nässjö FF:s damer spelat på Skogsvallens konstgräs i helgen. På lördagen väntade ett mycket starkt Växjö DFF, där Nässjö föll med 0-6 (0-3) och i dag blev det 1-1 (0-0) mot Norrahammars IK.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:31

 På lördagen stod NFF-tjejerna emot i drygt trettio minuter då det var 0-0, innan gästerna under halvlekens sista kvart gjorde tre mål.

Nässjö hade dock chanser att ta ledningen, bland annat ett friläge genom Johanna Larsson. Växjö kom med ett starkt lag som innehöll bland anat allsvenskt meriterade Emma Andersson och Ormaryds före detta måldrottning Louise ”Lollo” Wearme.

I Nässjös mål stod 17-åriga Isabell Cimen som gjorde flera riktigt vassa räddningar. Med tanke på det starka motståndet får Nässjös tjejer ändå klart godkänt, speciellt för matchens första halvtimma.

Syskonmål gav oavgjort

Ett betydligt yngre NFF-lag kom till spel i dag mot Norrahammar, där flera av tjejerna gjorde sin allra första match för säsongen.

 Efter en mållös första halvlek blev det till slut 1-1. Nässjö tog ledningen genom 15-åriga Tilda Dahlström. En tjej som gjorde sin allra första seniormatch. Framspelningen fick hon från sin äldre syster Malin.

I Nässjös mål gjorde rutinerade Lotta Gunnarsson säsongsdebut. Målet hon fick släppa in kom sedan hon först tippat bollen i ribban och en NIK-spelare var framme och slog in returen.

Det här var en match med få målchanser och mycket ställningskrig på mittplanen. Extra plus i Nässjö får Sara Nqila. Men Nässjö kan bättre än så här. Norrahammar hade erbjudande att gå upp i tvåan till Nässjös nivå efter förra säsongen, men valde att tacka nej och är kvar i trean.

-          Vi har haft en ganska tuff försäsong så här långt med en hel del sjukdomar i vår trupp. Samtidigt har vi mött tufft motstånd, men det är så vi vill ha det. Det här kommer bara bli bättre för varje match vi spelar när vi får ihop pusselbitarna i laget. Det är jag säker på, säger NFF-tränaren Per Elofsson.

Mål, Nässjö: Tilda Dahlström.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info