Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Höganäs dag 2

03 AUG 2013 23:24
Efter en natts sömn ringer klockan 07.00 och frukost 07.30. 08.30 bär det av mot Vikens IP för dagens 1:a träning 09.00.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Vi kör lite doppbollboll som uppvärming. Därefter genomförs ett beep test där alla ger järnet i tryckande hetta. Resultaten är överlag bra men det roliga är den positiva feedbacken på testet och den förståelse för att alla i ett lag måste ha en bra grundfysik för att laget ska lyckas. Resten av träningen ägnas åt lugn teknik, skott och avslutsträning. Innan dusch körde vi en tävling mellan rummen där vi sprang 5 varv med pannan mot en pinne för att sedan på vinglande ben försöka slå en straff. Många roliga straffar blev det.

 

Efter dusch bar det tillbaka till vandrarhemmet för lunch i form av pasta&köttfärssås eller ris&korvstroganof. Lite vila och återhämtning sedan bar det av till dagens 2:a pass. Passet startade med en spelförståelse övning. Där vi samtidigt jobbar med bollmotagning i rörelse och snabb leverans av pass. Vi körde också en omställningsövning mellan försvar och anfall med högt tempo och bra kvalité på avsluten. Sista halvtimmen ägnades åt en internmatch på stor plan med spelavbrott och lite diskussioner kring vissa spelmoment. Åter en tävling som avslut och denna gång skulle varje person i rummen skjuta upp bollen i luften och tid togs på hur länge den var i luften. Det rum med längst sammanlagd tid vann.

 

På kvällen blev det tex-mex buffé och efter det dagens höjdpunkt, redovisning av uppdragen!!! Vi trängde in oss alla i rum 1 och med hjälp av en projektor och en apple tv så slulle de filmade uppdragen visas. Vilken succé det blev. Vi skrattade så tårarna rann. Uppdragen som skulle filmas var följande:

1. Rocka loss i en rondell, gatukorsning, affär eller dylikt

2. Lukta på någon utan att bli upptäckt

3. Sätt upp en dockteater med skor, strumpor, kottar  eller vad som helst

4. Ta en kul lagbild.

Det finns varken tid eller rum för att beskriva alla filmer och den kreativitet som visades upp, helt fantastiskt tjejer! Vilket gott gäng ni är!!

 

Det fanns också en lite mer seriös punkt där varje rum skulle diskutera och utvärdera vår spelidé. En bra redosvisning från varje rum gav en bra och givande diskussion som slutade i en ökad förstålese för hur vi vill spela.

Kvällen/natten avslutades med några bad i havet och sedan korvgrillning.

Skribent: Per Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info