Hoppa till sidans innehåll

U-laget vann Div4!

23 SEP 2014 12:03
Vill bara gratulera än en gång till en bra genomförd serie. Vi har spelat mot blandad kompott, precis som vi har gjort med laget. Det har varit många spelare inblandade ca 25 och allt från 00 till Lina. Det har varit jätteroligt.
  • Skapad: 23 SEP 2014 12:03

Vi har varit vilse i skogarna runt Vetlanda , på rundtur i Nässjö och varit och hälsat på ett par damer i Österbymo som blev helt förskräckta. (Min buss vet om ni undrar så fråga Wilma Andersson. Det är den där tjejen som är så tänd under matcherna så man kan knappt stå jämte henne.)
Under de tre senaste matcherna har det varit mycket snack om att vi kan vinna serien och det gjorde vi!!
Det var mot Fredriksdal snesträck Äng som oron smög sig in i laget
. Under en varm dag på Skogsvallens gröna plan som ångade av värme såg vi till att komma ett steg närmre seriesegern . Vi vann med 3-1. Där tycker jag vi gjorde en bra match. Alla stod upp för varandra och såg till att det var lugnt i halvtid. Fredriksdal var nog mer hungriga än oss och fick till ett mål under de sista 45 minuterna men varken jag eller Chris va oroliga ;)

Vi går vidare med träning under veckan och lär oss massor av hur livet är på en fotbolls plan. Vi har stora problem med att få till det helgen som kommer. A-laget ska ju möta Waggeryd hemma så vi mobilisera ett starkt A-lag och kör över dessa med 9-0. På förmiddagen har Div-4 laget varit i Österbymo och förlorat med 2-0 i en så kallad liten seriefinal. Tjejerna gjorde en jättebra match, vi var 6st -99:or på plan som mest och där har NFF en del att ta vara på. Det var en tung resa hem. Nu var vi bara tvungna att vinna mot Eksjö näst kommande söndag. (Jag såg inte damerna på matchen. De blev väl skiträdda när jag tvärnitade framför dem vid macken, för annars var nog alla från Österbymo där tro jag!)
Vecka fortlöpte som vanlig med en tallrik gröt på morgonen och tv-spel på kvällen. Sedan får vi inte glömma tre träningar som genomfördes utan problem!
 Jaa det är väl Garcia som kan vara lite vilse men som tur är har vi allt i allo Bremer som masserar in vett på de flesta, så han såg till att Garcia inte gjorde några snedsteg.
Den stora matchdagen som var en söndag närmade sig, men först på lördagen åkte A-laget till Eksjö och körde över dem med 1-0. Där började vi att visa att tjurarna från Nässjö FF inte är att leka med!

Söndagen kom med ett väder som de flesta gillar utan Bian. Spöregn men det ångade  bara om de flesta spelarna. Vi var laddade och det hann inte gå mer än 40sekunder så stänkte Tilda dit bollen i tredje maskan från krysset. Vi fortsätter att trycka på men det är inte lätt att forcera en mur av åtta spelare och en bra Eksjö målvakt. De lämnade två snabba spelare kvar på mittplan och det var dessa spelare som de försökte nå varje gång med en rensning.
 Vi sköt och passade oftast i fel läge för att vi ville få till det så fort som möjligt. Det kom en långboll från deras försvar som Tove försökte komma ut på men deras snabba toppforward var en aning snabbare och gör 1-1 i tomt mål. Vi fortsätter att pressa på med hela laget. Vi skjuter på mål, vi skjuter utanför, vi skjuter på varandra men inget hjälper. Plötsligt leder Eksjö med 2-1 på en tilltrasslad frispark som dimper ner i straffområdet. Det blir tumult och bollen letar sig fram till en Eksjöspelare som är offside med ett par meter, men domare tittar på klockan och har problem med tiden. Regnet bara öser ner men det stoppar oss inte. Vi maler på till halvtid med underläge ett mål.
 I pausen så gör vi en förändring vi går från 4-2-3-1 till 3-5-2 och får ett större tryck på motståndarna med två toppar och en större mur för Eksjö att spela sig igenom. Vi gör två mål i andra och med det säkra vi seriesegern!
Österbymo-laget som följde matchen på tv kommenterade matchen så här:” Vilken jävla tur NFF har”  
Tack och ha det bra !

Skribent: Bian
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info