Hoppa till sidans innehåll

Uddamålsförlust mot Rå’s LB

11 AUG 2013 20:41
Höstsäsongen började med en svår bortamatch mot topplaget Rå’s LB. Vi hotar och är med hela matchen men faller på mållinjen med 1-2 efter en straff för Rå's LB i 80:e minuten.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Detta var en ganska bra match med högt tempo och två lag som inte vek ner sig. Rå’s har ett jätteläge i matchinledningen då Amanda halkar men deras avslut går utanför. I 20:e kommer Elof runt på kanten och slår ett inlägg på borte som Tilda möter på volley men bollen går strax utanför. I 30:e minuten tar vi ledningen efter en frispark av Fors som målvakten inte kan hålla efter att även Jonna varit framme och stört. Jonna fick officiellt målet men bollen var nog redan inne.

I början på 2:a har vi ett jätteläge att utöka ledningen när Saga från högerkanten slår ett perfekt inlägg på Jonna som helt omarkerad nära mål nickar utanför. 2-0 där och vi hade vunnit matchen. 5 min senare kvitterar Rå’s på ett skott utifrån. Nu blev vi lite rädda för att förlora och blev därmed lite för passiva. Rå’s får ha lite mer boll men utan att skapa några direkt farliga chanser. Så i 80:e minuten går vi lite ovårdat in i en närkamp på högerkanten innanför straffområdet och domaren dömer straff. Elin är på straffen men styr den upp i sitt högra kryss, så nära att rädda den och 1 poäng på bortaplan men inget flyt. Efter detta flyttar vi upp laget och pressar Rå lite. Jonna blir avblåst för en tveksam offside i hyfsat läge men annars skapade vi inga riktigt heta chanser.

Sammanfattningsvis så efter deras kvittering lyser vår orutin igenom lite när vi blir lite ängsliga och tar en del felbeslut vilket bla resulterar i en straff på slutet. Vi gör en bra bortamatch och hela laget ska ha godkänt med ett extra plus till Tilda. Vi lär oss hela tiden och skaffar oss erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i de kommande matcherna i höst. Detta var vår 5:e uddamålsförlust och över en säsong brukar det jämna ut sig så segrarna kommer att komma bara vi forsätter att jobba stenhårt på träning och matcher! Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info