Hoppa till sidans innehåll

Viktig bortaseger mot Habo

16 SEP 2012 23:27
En bra och en mindre bra halvlek på Slättens IP i Habo gav en viktig bortavinst med 3-1 (1-1) och tre sköna poäng. Vi är med i toppen!
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

I våras blev det 1-1 mot Habo hemma och vi visste att de skulle bli en svår bortamatch. Mycket riktigt inleder Habo starkt. Genom aggressivt spel trycker dem tillbaka oss direkt. Redan efter 4 min skapar de en hörna. Det är en bra slagen hörna och vi är inte riktigt på tårna och 0-1 är ett faktum. 2 minuter senare skapar vi ett av få lägen i 1:a halvlek. Jonna kommer fri med målvakten efter en fin genomskärare från Lollo W men avslutet går tät utanför stolpen.

Habo fortsätter att äga bollen och har ett fint passningsspel. Vi är lite vilse i positionerna och får jaga mycket boll. Lite kan vi skylla på att vi i 1:a har motgräs och att det är många nya spelare som inte spelat ihop innan. Jämfört med matchen i våras är det bara 5 st spelare från den matchen. Habo har bud på fler mål men försvaret, med för dagen ytterspelaren Maria W i målet, lyckas hålla rent med både tur och skicklighet. I slutet av 1:a lyckas vi jämna ut spelet lite grann. Strax innan halvtid får debutanten Emelia Anderö en boll på vänsterkanten. Hon avancerar en bit och slår sedan ett inlägg med vänstern. Från sidan ser det ut som att målvakten släpper den för att den ska gå utanför men att det blir till en missbedömning och bollen seglar in till 1-1! Kanske inte helt rättvist men ack så viktigt. Kul för Emilia att få göra mål i sin riktiga debut i damlaget. Direkt efter avspark bryter vi och Lollo W bryter sig igenom från vänsterkanten och hamnar nere vid kortlinjen. Hon passar perfekt snett inåt bakåt där Jonna kommer perfekt. Tyvärr drar Jonna den över men det hade väl varit för bra att leda med 2-1.

I 2:a halvlek möblerar vi om lite. Tamara kliver från vänsterback upp till mitten på mittfältet, Lollo A går in på vänsterbacken och Lollo W kliver upp i anfallet.  Början på 2:a är rena handbollsmatchen med chanser åt båda hållen. Känslan är dock att vi har lite fler och hetare chanser. Lollo W har ett friläge efter kanonpass från Tamara men får bollen mitt på målvakten. Någon minut senare kommer hon igenom igen på egen hand men det vill sig inte riktigt i avsluten. Ca 15 minuter in i 2:a får vi en hörna som Tilda tar. Hon slår den perfekt och först på bollen är Lollo W som nickar(?!) den i mål. Skönt för Lollo W att äntligen få utdelning. Vi tar nu över mer av spelet. Ewe på mittbacken och Tamara på mitten styr upp vårt spel när vi erövrat bollen. Vi får längre anfall och Habo mattas av ordentligt.

Vi vinner till slut rättvist med 3-1 efter att även Jonna tryckt in en boll efter bra förarbete av Alice. Hela laget och speciellt våra unga debuterande spelare ska ha beröm. Extra plus till Tamara som är en stor orsak till att vi vänder matchen i 2:a. Även Ewe & Amanda i mittlåset är stabila matchen igenom. Stort tack till Maria W som ställer sig mellan stolparna och är grym med flera fina räddningar! Nu ser vi fram emot seriefinalen på fredag mot Vetlanda. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info