Hoppa till sidans innehåll

Vinst i 2:a träningsmatchen

10 MAR 2014 23:31
Denna match spelades redan 09:30 på Råslätt’s konstgräs. Vi mötte Mariebo IK som kom till start med en blandning av A och U spelare. Matchen slutade med en fullt rättvis seger med 3-1(2-1). Siffrorna något i underkant med tanke på det spelövertag vi hade särskilt i 2:a halvlek.
  • Skapad: 10 MAR 2014 23:31

Vi började lite sömnigt och virrigt. Det får vi väl skylla det på den tidiga matchstarten och att vi råkade låsa in Lollo på toan. Vi väcktes dock ganska snabbt när Mariebo satte en frispark från långt håll som seglade in över Becca redan efter 7 minuter. Detta gjorde att vi började stressa lite i vårt passningsspel. Allt för många gånger vill vi slå det avgörande passet alldeles för snabbt istället för att vårda bollen och hålla den inom laget. Trots stressat passningsspel så skapade vi ändå en del fina chanser och 20 minuter in i matchen lägger Jonna ut en boll på högersidan. Amanda E hinner upp den och slår ett inlägg på marken som Frida Nyberg är först på och petar in i mål. Sedan lossnar det lite i spelet och strax innan halvtid snappar matchens bäste spelare Amanda Holm upp bollen strax utanför Mariebos straffområde . Hon drar blixtsnabbt till med högern och bollen sitter strax under ribban. Kul för Amanda att stänka in en balja i sin första match för Nässjö!

I 2:a halvlek spelar vi mycket mer vårdat och passningsspelet sitter mycket bättre. Stundtals spelar vi riktigt bra och har en trygghet i vårt spel som  gör att vi vågar mer individuellt. Vi borde gjort fler mål i 2:a men det blev bara ett. Det var Amanda Garcia som satte 3-1 efter pass snett inåt bakåt från Amanda E som tagit sig runt på högerkanten. Mariebo skapade egentligen bara en målchans i 2:a och det var ett skott utifrån som tog i ribban 2 gånger!! Där hade vi lite tur. Sett till hela matchen var vi det klart bättre laget. Mariebo skapade inte mycket och hade exempelvis inte en enda hörna på hela matchen.

Klart godkänd insats av alla men vi kan ännu bättre! Med beröm godkänt till Amanda Holm som med rapp speluppfattning och bra närkampsspel dominerade mittfältet i denna match, bäst på plan! Även ett plus till Amanda Garcia för sitt pigga inhopp på topp.

Rock on!

Skribent: Pelle Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info