Hoppa till sidans innehåll

Vinst i höstpremiären

10 AUG 2014 21:48
Höstsäsongen startade upp med hemmamatch mot Hultsfred. Vi gör en stabil insats på skogsvallens gröna matta och vinner rättvist med 5-0 (3-0) .
  • Skapad: 10 AUG 2014 21:48

Det kändes skönt att få köra igång med match igen efter sommaruppehållet. Vi hade matchen från i våras mot Hultsfred i minnet där vi låg under med 3-0 i halvtid men vände till vinst 4-3! Nu skulle vi ta tag i matchen direkt och inte sätta oss i samma läge som då. Detta gör vi också. Vi sätter full fart direkt och trycker tillbaka Hultsfred. Vi skapar ett antal hyfsade målchanser utan att sätta dem. I 12:e minuten får vi en hörna som Tilda lägger. Den är perfekt och Chris får till en bra nick  som räddas på mållinjen. Returen får Frida B tag i och hon vänder bort en Hultfredsspelare drar till med vänstern . Bollen sitter i vänstra krysset och vi leder med 1-0, snyggt! Efter ca en halvtimme gör vi ett byte i värmen och Liza kommer in. Direkt i första anfallet vinner hon en duell mot sin back och kommer ren med målvakten. Hon gör inget misstag och rullar säkert in 2-0. Kul för Liza som i vårens möte med Hultsfred fick bäras ut skadad. Strax innan halvtid gör Frida B 3-0 helt ren med målvakten efter en av flera härliga djupledslöpningar som hon gjorde under hela matchen. Passningen kom från våran försvarsgeneral Chris som höll ihop vårt försvar under hela matchen.

I 2:a fortsätter vi att dominera och vi låter inte Hultsfred komma in i matchen. Efter 10 minuter sätter Liza sitt 2:a mål för dagen. Det är Elof som kommer runt på högerkanten och slår ett perfekt pass längs marken som Liza bara sätter foten till, ett skolboksexempel! 5-0 kommer med 20 min kvar att spela och det är återigen Frida B som springer sig ren i djupled. Slutresultatet är klart i underkant. Stundtals var det spel mot ett mål och vi borde gjort fler mål men dem sparar vi till kommande matcher! Bakåt är det kassaskåpssäkert och vi släpper inte till en enda målchans.

Hela laget ska ha beröm för sin insats och det är stundtals riktigt roligt att se när ni rullar boll inom laget. Extra plus till 3-målsskytten Frida B som konstant är spelbar och alltid är i rörelse i syfte att hota motståndaren offensivt. Även Chris förtjänar ett extra plus för sitt defensiva jobb som skapar en trygghet i vårt offensiva spel. Sista pluset går till Liza som gör ett piggt inhopp och gör 2 mål. Nu ser vi fram mot nästa match som också den är hemma och Tranås/Torpa står för motståndet. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info