Hoppa till sidans innehåll

Vinst i seriepremiären

27 APR 2014 22:03
På ett soligt Skogsvallen tog vi emot Västerviks FF i seriepremiären. Vi inleder nervöst men avslutar matchen strålande. Vi vinner med 5-0 efter 2-0 i halvtid.
  • Skapad: 27 APR 2014 22:03

Det var ett nervöst gäng som tågade in till match. Detta syntes i början av matchen då vi uppträdde lite spänt. Västervik pressar tillbaka oss. Vårt passningsspel går alldeles för sakta och vi slår för många felpass. Tidigt skapar Västervik en riktigt het chans när vi tappar boll vid ett inkast och plötsligt står en Västerviksspelare helt ren i vårt straffområde. Hon blir lika förvånad och slår avslutet utanför. Där hade vi lite tur! Vi sticker upp med en hörna som Chris sätter i mål med blir avblåst för offside. Efter 15 min i vårt första riktiga anfall skapar vi ytterligare en hörna. Frida B slår en ganska hård och flack hörna som Jonna nickar in vid första stolpen till 1-0, skönt! Nu släpper nervositeten lite och vi flyttar upp spelet i banan. Det är fortfarande en jämn match som står och väger.  Ca 10 min senare plockar Frida B ner en 2:a boll strax utanför straffområdet och drar på ett volleyskott som inte målvakten når. Vi leder med 2-0 trots att matchen är väldigt jämn. Skillnaden är att vi gör mål på våra chanser.

 

I halvtid är vi inte nöjda trots ledning. Vi gör några byten och bestämmer oss för att öka takten ytterligare i värmen. Ca 15 min in i 2:a gör planens bäste spelare Frida B sitt 2:a mål för dagen fram till 3-0. Detta efter ett snyggt skott utifrån. Nu går luften ur Västervik men vi trummar vidare. Nästan direkt på avspark vinner vi bollen och det är återigen Frida som gör det. Hon snurrar upp hela Västerviks-försvaret inklusive målvakten och lägger in bollen i öppet mål, snyggt! Vi ökar sedan på till 5-0 som Liza sätter snyggt helt ren med målvakten efter ett kalaspass från Amanda Holm. Vi hade även bud på fler mål men matchen slutar med en klar 5-0 vinst.

Sammanfattningsvis så gör vi en nervös 1:a halvlek men leder ändå lite turligt med 2-0. I 2:a är det inget snack. Vi är det starkare laget och vinner rättvist. Hela laget gör en godkänd insats i värmen. Ett extra stort plus till Frida Bremer  som inte bara gör 3 mål utan jobbar stenhårt för laget matchen igenom. Nu är premiären avklarad och vi startar med 3 poäng!!! Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info