Hoppa till sidans innehåll
Systrarna Johanna och Emma Larsson gjorde Nässjö FF:s mål i kväll när Mariebo besegrades med 2-1.

Vinst i seriepremiären

22 APR 2016 22:15
På ett kylslaget Skogsvallen på konstgräset var Nässjö FF:s damer riktigt heta i seriepremiären mot ett av favoritlagen i damtvåan Mariebo. Nässjö kunde vinna en tät och jämn match i kväll med 2-1 (1-0).
  • Skapad: 22 APR 2016 22:15

Nässjös damer som haft en så motig försäsong med mängder av sjukdomar och skador, behövde verkligen den här framgången i kväll.

Inställningen från alla tjejer i laget var suveränt bra och NFF-tjejerna kämpade verkligen till sig den här segern. Visst var det med en gnutta tur också.

Mariebo träffade nämligen ribban både i första och andra halvlek. Plus att rutinerade Lotta Gunnarsson i målet storspelade.

Rutinerade Forserums-systrarna Larsson, Emma och Johanna, blev de två premiärmålskyttarna. 27-åriga Emma gjorde 1-0 efter en halvtimmes spel och lillasyrran, 25-åriga Johanna, hittade rätt med det så viktiga 2-0 i början av andra halvlek.

Första NFF-målet i första seriematchen

De två kom från FIF i fjol men för Emma blev det ingen seriematch, bara en enda träningsmatch, då hon födde barn i september.

-          Jag har väl fortfarande lite att ta igen. Det var härligt att få göra vårt första mål och jag tycker ändå att vi var förtjänta att vinna, trots att Mariebo stundtals fick tryck på oss. Bara för vi slog Mariebo nu får vi inte tro att det kommer gå lätt i fortsättningen, sa Emma.

Hon bor numera i Nässjö, medan Johanna finns kvar i Forserum.

-          Jag har varit sjuk den senaste tiden och var ordentligt trött på slutet. Men det var en härlig kampseger vi tog där vi var lite illa ute på slutet. Ännu bättre spel kan vi nog visa upp senare, men alla visade härlig moral i dag, tyckte Johanna.

En kvart före slutet dundrade Caroline Brännström in Mariebos reduceringsmål,                    Nässjö FF:s tjejer höll ändå undan och kunde ta tre skrällpoäng.

Att systrarna Larsson kommer tillhöra ryggraden i Nässjö FF att luta sig emot denna säsong är helt klart. De har meriter från högre serier med Husqvarna FF.

 NFF som i denna premiär saknade ”stjärnor” i laget från i fjol som Frida Bremer (skadad), Chris Sjölin (väntar barn), Amanda Elofsson och Frida Nyberg, (båda ute på långresa).

Men Nässjös kanske mest suveräna spelare i kväll var ändå nyförvärvet från Ormaryds IF, Malmbäckstjejen Antonia Estunger, som bildade mittbackspar med Ines Jankovic, ny från Eksjö. Två spelare som fungerade mycket bra ihop redan i premiärmatchen och starkt bidrog till premiärvinsten. Att Antonia Estunger fick priset som bästa hemmaspelare var tveklöst i kväll.

Målvakten Lotta Gunnarsson kunde väl i så fall ha konkurrerat om den utnämningen för hon var säkerheten själv och var alltid rätt placerad i målet. Med en bra sista utpost inom damfotbollen kommer man ofta långt.

NFF-tränaren Pelle Elofsson var enormt glad efter slutsignalen och visst förstår vi det.

-          Vad våra tjejer behövde det här. Vi har ju varit uträknade av alla i stort sett och sedan biter vi ihop och gör en sådan laginsats. Men vi är långt ifrån färdiga efter en strulig försäsong med motigheter vi kommer bli bättre, starkare både konditionsmässigt och spelmässigt, menade Pelle.

Sista kvarten av första halvlek så pressade Mariebo tillbaka Nässjö hårt efter lednings målet. Men efter några positionsförändringar så kom Nässjö tillbaka in i matchen. Nässjös andra halvlek är spelmässigt bättre än den första, då man annars trodde att Mariebo, med några division 1-meriterade spelare i sitt lag, skulle dominera. 

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info