Hoppa till sidans innehåll

Vinst i toppmötet mot Holsby SK

09 SEP 2012 20:12
På ett blåsigt Skogsvallen tar vi emot topplaget Holsby SK. Vi gör en riktigt bra match och vinner med 2-0 efter 1-0 i halvtid. Nu är vi ordentligt med i toppstriden!
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Det märktes att detta var en match mellan två topplag i serien. Matchen var både hård och välspelad. Precis som i vårens möte är det få målchanser. Det blåsiga vädret gör det lite svårspelat i början. Holsby var dock det lag som först fick ordning på sitt spel och fick ner bollen på backen. Holsby är ganska ”tunga” att möta och de lyckas pressa tillbaka oss i början av 1:a. När vi väl fick tag i bollen hade vi lite för bråttom framåt och anfallen blev för korta.

Holsby som gjort mest mål i serien skapar dock inga direkt farliga chanser mot vårt försvar som släppt in minst mål i serien! Pillan är som en general i försvaret och dirigerar sina styrkor med en härlig energi! Vi sticker dock upp i enstaka anfall och bl.a. har Lollo W ett friläge efter en snygg framspelning av Jennie men domaren blåser tveksamt av för offside.

Mitt i Holsbys spelövertag skapar vi ett friläge genom en snabb spelvändning. Det är Danni som vinner en närkamp och lägger upp bollen bakom Holsbys backlinje där Jonna redan är på språng. Jonna är iskall i sitt avslut och rullar lugnt in bollen vid vänster stolpe till en 1-0 ledning.

Nu kommer vi med mer i matchen och flyttar upp våra positioner. Tyvärr får vi en allvarlig skada på Danni strax innan halvtid. Holsby kommer med det mycket kloka förslaget att blåsa av för halvtid 2 min för tidigt. Det ger oss gott om tid att ta hand om Danni. Även Becca får gå av med knäbesvär. I halvtid gör vi en del bytte och sätter in Tilda och blott 14-åriga Saga.

I 2:a halvlek fortsätter vi att spela bättre&bättre. Vi lyckas komma runt Holsbys mittfält och Tilda&Saga får många bollar på kanten att jobba med offensivt. I 54:e min avancerar Tamara fram i banan och avslutar med ett bra skott strax utanför. Lite senare kommer Tilda runt på vänsterkanten viker inåt och avslutar strax utanför. I 74:e är det Saga som sliter sig loss på högerkanten och slår ett hårt flackt inlägg som Jennie eller Jonna får dit skallen på men bollen går utanför igen.

Mitt i vår press så smiter Holsby upp i ett anfall och skapar sig ett friläge men Emelie är långt ute och gör en snygg benparad. I slutet gör vi helt rättvist 2-0. Det är Saga som åter avancerar fram på sin högerkant. Hon slår ett perfekt inlägg som går förbi alla utan Tilda som kommer ångande från sin vänsterkant och skjuter med vänstern mot mål. Det blir retur och den trycker Jonna in.

Tycker vi vinner helt rättvist och hela laget ska ha ”med beröm” godkänt. Pris som bästa hemmaspelare går till vår ”general” Pernilla ”Pillan” Elardt som åter gör en kanoninsats. Emelie i målet blir bara bättre för varje match och gör idag en helt matchavgörande räddning vid ställningen 1-0. Kul att se Malin ta för sig i försvarsspelet. Jonna visar åter sin målfarlighet. Sen måste man ju berömma planens yngsta spelare Saga Ahnstedt som bara går in i 2:a och dominerar sin högerkant! Det är många som ska ha extra plus idag men nu får det vara nog. Vi får götta oss till söndag kväll men på måndag vänder vi fokus mot nästa match. Rock on!

Skribent: Per Elofsson
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info