Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Hovslätt

18 MAJ 2014 21:31
På ett stekhett Skogsvallen tog vi emot Hovslätts IK. Matchen genomfördes på konstgräset eftersom naturgräset inte var i speldugligt skick efter allt regnande. Vi vinner rättvist med 3-0 efter 1-0 i halvtid.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 20:48

Matchinledningen är ganska jämn. Båda lagen känner på varandra i värmen. Vi försöker få igång passningsspelet men har lite svårt med studsen på konstgräset och det blir lite för mycket spel i luften. Efter ca 18 min får Frida B en gratischans när Hovslätt tappar boll strax utanför straffområdet men skottet går utanför. Några minuter senare får Jonna chansen precis framför mål efter att Elof lyft in bollen men lite trängd lyckas hon inte få den på mål. Värmen tar på krafterna och vi byter lite halvvägs in i halvleken. Jojjo kommer in och direkt ”krigar” hon på en djupledsboll som känns förlorad. Hon sveper förbi Hovslätts-backen och kommer först på bollen. Fri med målvakten gör hon inget misstag och sätter 1-0, härligt!! Nu lossnar det lite och vi får igång vårt spel bättre. Strax innan halvtid skapar vi 2 frilägen utan att göra mål. Det första kommer efter fint spel på mitten som slutar med ett instick till Frida B som blir helt ren. Hovslätt:s duktiga målvakt kommer snabbt ut och räddar. Nästa läge kommer efter ett kanon-anfall där vi rullar upp Hovslätts försvar och bollen hamnar till slut på fötterna hos en fristående Garcia. Återigen är målvakten snabbt ute och räddar. Hovslätt skapar inte mycket framåt och har bara någon halvfarlig frispark annars inget.

I 2:a mattas Hovslätt och vi tar över mer och mer. Hovslätt har svårt att få grepp på vårt mittfält och vi hittar ofta spel via vårt mittfält och sedan spel ut på kanten eller instick i mitten. Vi oroar hela tiden Hovslätts försvar och har ett par bra chanser efter fina ”mackor” men avsluten blir lite för tama och målen uteblir. Vi kör lite byten igen och försöker öka trycket i värmen. Halvvägs in i 2:a kommer Jonna igenom och det blir en 50/50 boll med målvakten. Jonna vinner men målvakten hindrar henne sedan och det blir straff. Straffen drar vi i stolpen och returen rinner ut. Vi deppar inte utan fortsätter jobba för ett 2-0 mål. Hovslätt sticker upp emellanåt men vårt duktiga försvar håller dem borta. 1-0 känns i underkant med det spelövertag vi har men Hovslätt försvarar sig bra. Så med 5 minuter kvar avgörs matchen. Efter att vår hörna lyfts bort lyckas vi få tag i bollen igen och lyfter in den mot straffområdet. Lina släpar lite efter hörnan och går upp i en nickduell som hon halvvinner. Bollen far rakt upp i luften och Lina lyckas tima in den på nervägen och med en bredsside-volley slår hon  bollen vid stolproten till 2-0, gött mos! Lina står först och gapar som en fågelholk men går sedan ner på knä och gråter av lycka! Det var Linas första mål i Nässjö-tröjan och sällan har vi sett en gladare målgörare på Skogsvallen. Strax efter gör vi även 3-0. Det är matchens största slitvarg Frida B som får utdelning för sitt jobb när hon med vänsterdojjan skjuter i målvaktens högra kryss efter en upprullning från högerkanten in mot mitten. Resultatet speglar matchen och är fullt rättvist. Hovslätt hade inte en enda riktigt het målchans på hela matchen.

Hela laget ska ha en stor eloge för genomförandet av matchen i den tryckande hettan. Brödkassen gick välförtjänt till Amanda Holm som tog ett stort ansvar på mittfältet matchen igenom. Nu ser vi fram emot nästa match mot Habo på onsdag. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info