Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Tranås/Torpa

11 MAJ 2014 22:26
Vi tar vår tredje raka seger när vi på bortaplan besegrar Tranås/Torpa med 3-0 efter ledning med 1-0 I halvtid.
  • Skapad: 11 MAJ 2014 22:26

Vi startar matchen lysande och pressar direkt tillbaka Tranås/Torpa. De första 25 min förlägger vi  spelet på Tranås/Torpa:as planhalva. Vi har ett stort bollinnehav men Tranås/Torpa försvarar sig bra. I matchens 23:e min gör Frida N en diagonal-löpning från högerkanten in i boxen. Detta ser Tilda och lägger en kalaspassning mellan backarna som ställer Frida N helt ren med målvakten. Hon gör inget misstag och lyfter in 1-0, riktigt snyggt!! Efter målet kommer Tranås/Torpa tillbaka lite i matchen. De hotar dock inget och har egentligen bara en målchans när Amanda E tappar bollen i backlinjen. De kommer fria men Amanda hinner upp dem och petar bollen till hörna! Vi fortsätter att rulla boll och skapar en del målchanser bla 2 frilägen som vi inte sätter. 1-0 i halvtid känns faktiskt lite i underkant sett till antal målchanser och vårt stora bollinnehav.

 

Första 20-25 min i 2:a halvlek står matchen och väger lite. Tranås/Torpa har flyttat upp sitt spel lite men hotar oss sällan i sista tredjedelen av planen. De har dock en het målchans. Det är Tranås/Torpa:as duktiga nr 7 som lägger ett perfekt instick till forward som vänder snyggt men sätter bollen utanför vår högra stolpe. Vi känns dock hetare och visar mer vilja vilket gör att vi tar över matchen bit för bit. Med 15 min kvar gör vi 2-0 efter ett mönsteranfall. Vi lyfter bort en Tranås/Torpa hörna och bollen tas om hand till höger av Elof strax utanför vårt straffområde. Hon tar snabbt upp bollen i banan och släpper den till Frida B i fart. Hon växel spelar med Jojjo förbi deras sista back och sätter sedan bollen i mål bakom målvakten, kanonsnyggt! Nu känns det som vi har kört slut på Tranås/Torpa. De orkar inte mer och vi tar över sista kvarten. I slutet sätter vi även 3-0 efter en hörna . Det är Frida N som sätter sitt 2:a mål för dagen efter att ha krigat in en hörnretur. Det målet visade lite hur matchbilden var. Vi var starkare, hetare och ville mer än Tranås/Torpa.

Spelmässigt gör vi en mycket bra 1:a halvlek. Vårt stora bollinnehav gör sedan att Tranås/Torpa tröttar i mitten på andra och vi kan avgöra matchen. Det är en laginsats och alla ska ha mer än godkänt för sitt sätt att genomföra matchen. Frida B tar hem priset som matchens lirare för 3:e matchen i rad!!! Extra plus även till Chris som håller ihop vår backlinje på ett suveränt sätt. 3 matcher och full pott. Det känns underbart inspirerande. Rock on!

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info