Hoppa till sidans innehåll
Amanda Holm har gjort hälften av de tio målen som Nässjös damer gjort i de två senaste matcherna sedan hon blev uppflyttade i anfallet av sin tränare.

Amanda flyttades upp och har gjort fem mål på två matcher

17 AUG 2017 22:27
Nässjö FF:s damer har på de två senaste matcherna gjort tio mål på bortaplan mot Westbo (5-2) och Emmaboda( 5-1). Hälften av dessa mål har gjorts av Amanda Holm som egentligen är mittfältare.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2017 22:33

- Jo, jag har alltid tidigare under mina fyra säsonger här i NFF spelat på mitten men i de två senaste matcherna har vår tränare Andreas Karlsson skickat upp mig i anfallet med fem gjorde mål från min sida.

Senast mot Emmaboda blev det tre raka mål, 2-0, 3-0 och 4-0, Totalt har hon nu gjort åtta mål den här säsongen inför lördagens hemmamatch mot Waggeryd. Ett lag som Amanda gjorde två mål mot som mittfältare på bortaplan när Nässjö vände halvtidsunderläge på 0-1 till seger 3-1.

- Vi gjorde kanske inte någon av våra  bättre matcher då mot Waggeryd borta, men det kan man absolut säga att vi gjorde mot Emmaboda senast när vi fick revansch för vår hemmaförlust mot dem (1-3).

När Amanda beskriver sina tre senaste fullträffar handlade det första om ett snyggt spelmål där många lagkompisar låg bakom, innan Amanda satte sista foten på bollen. Andra målet vill hon kalla för ett rent kämpamål där hon gick vinnande fram i en närkamp framför mål och det sista blev hon helt frispelad och kunde runda målvakten.

Slår målrekord i NFF

- När jag spelade i Fredriksdals A-lag under två säsonger, innan jag tog steget till Nässjö FF, hände det nog att jag gjorde fler än åtta mål under en hel säsong. Det har aldrig hänt under mina fyra år i Nässjö FF.

Säsongen är heller inte slut för damerna i NFF. Det återstår åtta matcher och Amanda Holm kan sätta ett prydligt personligt målrekord efter den här säsongen, som kan bli hennes sista.

- Jag vill gärna bli läkare, det är mitt stora mål. Så här långt har jag fått svar från Lettland där jag kommit in på en utbildning. Jag väntar fortfarande en del svar från studieorter i Sverige. Om jag kommer få chansen att plugga till läkare är det nog tveksamt om det blir tid över mer för fotbollssatsning.

Amanda drömmer om att bli läkare och det kan i framtiden bli svårt att hinna med fotbollen då för tjejen som är född -96.

 

Snart dags för kommunderby

Amanda missade en hel säsong hos Nässjö FF för några år sedan på grund av knäskada när korsbandet fick opereras två gånger. Men hon älskar sin fotboll och ville inte ge upp den utan lyckades komma tillbaka. I år fick hon vila två seriematcher under  våren när hon fick en smäll på knät i en cupmatch.

- Jag spelar för fullt i dag men får vissa känningar i knät efter matcherna. Jag måste vara noga med att värma upp på rätt sätt inför varje match.

Två matcher av derbykänsla väntar nu NFF:s damer, först hemma mot Waggeryd och sedan ett äkta kommunderby borta mot Fredriksdal/Äng. Båda dessa lag slog alltså Nässjö i våras och det är väl inte helt omöjligt att Nässjö FF:s segerrad kan byggas på.

Vill skrälla mot Eksjö

Den stora matchen på året tycker ändå Amanda alltid är mötena mot Eksjö.

- Vi gjorde en jättebra match hemma mot dem när vi föll med 0-1. De är med i den absoluta toppstriden. Det skulle naturligtvis vara kul om vi kunde sätta käppar i hjulet för dem på Ränneborg den 9 september och ta någon skrällpoäng. Inte minst för att de värvade spelare från oss inför den här säsongen.

Fast Amanda tycker att de fyra topplagen, två från Växjö, Husqvarna FF och Eksjö är lite i en klass för sig. Men enstaka matcher om Nässjö FF har en bra dag ska de kunna skrälla.

- Vi har ett gott gäng och mycket roligt tillsammans i Nässjö FF. Det blir förstås svårt att lämna det här gänget, om jag måste, för studier på annan ort i framtiden.

Kontraktet ser klart ut

Nässjödamernas kontrakt i tvåan är i stort sett klart med fyra lag efter sig och bara ett åker ur. I dag är det Westbo som ligger sist och de är hela 13 poäng efter NFF.

- Visst vi kan spela avslappnat i höst och behöver inte känna någon större press.

Blir det mer mål från Amanda Holms sida på lördag hemma mot Waggeryd?

- Det kan vi hoppas på, men viktigast är  att vi vinner.

Med en Amanda på målhumör bör chansen vara mycket god. Lagt kort ligger. Men inte det här esset i Nässjö FF:s målfabrikation.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info