Hoppa till sidans innehåll

Andra förlusten

09 JUN 2019 22:00
Efter första förlusten förra helgen kom också den andra förlusten i den svåra bortamatchen mot ÖIS/Vista. Matchen slutade 3-0(2-0) till hemmalaget.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2019 22:00

Vi kom till spel med ett rekordungt lag med endast 2 spelare födda innan 2001 och mötte kanske seriens mest rutinerade lag med spelare födda på 70,80, 90-talet och endast 2 spelare födda på 2000-talet. Vi startar matchen ganska bra i stark motvind och de första 10 min har vi en hel del boll utan att skapa någon het chans. Efter en ca en kvart börjar ÖIS/Vais med hjälp av medvinden ta över matchen mer och mer. De pressar tillbaka oss och vi lyckas aldrig hålla i och få fast bollen på deras planhalva när vi erövrar den. Efter 25min gör de 1-0 efter att ha haft press på oss under en period. Efter målet fortsätter de att pressa oss men vi försvarar oss hyfsat bra i motvinden. 2-0 kommer tyvärr lite för snabbt och innan halvtid. Det är en boll som är menat som ett inlägg men vinden tar den och bollen seglar retligt in i bortre burgaveln.

I halvtid pratar vi om att det här kan vi vända, det har vi gjort förr. Vi ändrar lite och flyttar upp mer folk i anfallet nu när vi har medvind i 2:a. Vi utnyttjar vinden och pressar tillbaka dem men lyckas inte få till det i sista 1/3-delen. Ofta lyfter vi våra uppspel för långt och vi får inte tag i bollen Vi har ett friläge efter ett av få anfall som gick längs backen men tyvärr lyckas vi inte sätta det. Dahlis borde sedan fått en straff 10-15 min in i 2:a halvlek då deras back i straffområdet bara går på spelare och brutalt tacklar bort henne. Straff och 1-2 där så kanske vi hade haft en chans till poäng i matchen. Vi flyttar upp ännu mer folk för att nå en reducering men kommer inte till några direkta farligheter. Med 2 minuter kvar gör de 3-0 och det är tack och god natt! Sett över hela matchen vinner ÖIS/Vais rättvist. De var lite tyngre än oss och hanterade vinden bättre.

Beröm till Tova, Dahlis och Jonna som gör ett stort jobb hela matchen, extra plus till Tova som höll ihop försvaret och skötte många uppspel. På bänken hade vi 3st 04:or i Tuva, Ebba och Ella. Samtliga med beröm godkänt för sina inhopp, riktigt kul att se!

Det är bara glömma detta och inrikta oss på en bra träningsvecka och sedan ladda för derbyt med stort D, Fredriksdal hemma på vallen söndag 16/6 kl 17:00. Kom upp och stötta oss!

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info