Hoppa till sidans innehåll
Damansvarige i Nässjö FF, Christer Johansson, till vänster, såg glad ut när han välkomnade Andreas Karlsson som ny tränare för klubbens damlag. Andreas som mest tränat herrlag tidigare men nu känner sig beredd för NFF-damerna. Bild:Thomas Holmqvist.

Andreas Karlsson blir ny damtränare hos Nässjö FF

18 NOV 2016 20:25
Redan till fjolårets fotbollsäsong ville damansvarige Christer Johansson i Nässjö FF ha Andreas Karlsson som tränare i damlaget. Då valde den nu 41-årige Bodafors-sonen, som numera bor i Nässjö, Stensjöns IF:s herrlag i fyran.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2016 20:44

Men nu gav sig inte Christer och när han hörde sig för igen så blev det klartecken till kommande säsong. Andreas blir ny tränare för NFF:s damer i tvåan med ett kontrakt som börjar gälla från nyår.

Andreas började sin tränarbana i Bodafors SK tillsammans med Lasse Johansson och har sedan dess tränat herrlag i elitfyran, fyran, femman och sexan.

-          Det har faktiskt bara blivit i två klubbar, många omgångar i Bodafors och så förra säsongen i Stensjöns IF. En gång för ganska länge sedan hade jag också Stensjöns damer, berättar Andreas när vi i går träffade honom i Nässjö FF:s klubblokal.

Värdegrund och ambition är viktig

Andreas har skrivit på 1+1 år med Nässjö och påstår att han inte tvekade det minsta när han fick upplägget presenterat för sig.

-          Det spelar ingen roll för min del om det är herr- eller damlag jag tränar när värdegrunden och ambitionen att satsa seriöst är likvärdigt på både herr- och damsidan, vilket är fallet i en klubb som Nässjö FF. I NFF bygger man heller inget luftslott utan satsningen är realistisk. Det finns en välbyggd grund i botten, menar den nye NFF-tränaren.

 Nässjö FF som klubb känner förstås ett stort ansvar inför sin väldigt stora flickverksamhet. Klubben behöver absolut inte ringa in spelare från andra klubbar för att få ihop ett damlag. Av alla flicktalanger måste det ju komma fram spelare till damlaget.

-          I flickor 01 och 02 har vi ett 30-tal spelare och under dessa ännu fler. Dessa tjejer måste vi ta hand om så att de kan fortsätta när de blir äldre och många hoppas vi förstås sedan blir damlagsspel, säger Christer Johansson.

Elofsson vill träda tillbaka

Christer som också tidigare bott i många år i Bodafors känner Andreas väl sedan tidigare, han var önsketränaren för Nässjös damer. Det blir ett tungt och just nu välbehövligt tränarnamn på damsidan i Nässjö FF.

Andreas Karlsson blir huvudtränare och spelarna får alltså höra en ny röst, samtidigt ha kvar tryggheten i Pelle Elofsson som tar ett steg tillbaka som assisterande tränare efter åtta säsonger hos NFF-damerna.

Det är Elofsson som drivit den här frågan i flera år nu att det behövs något nytt i NFF:s damfotboll.

-          Jag är inte tränaren som skäller ut en spelare som gör fel. Försöker istället lösa det hela med saklig diskussion. Det är ju människor jag ska jobba med.

Andreas var ute och tittade på damlagets inomhusträning i Anneberg här om kvällen.

-          Jag blev oerhört imponerad, vilka duktiga proffsiga fotbollstjejer som finns i Nässjös damlag. Det här kan vi säkert göra något bra tillsammans med.

Andreas som inte såg Nässjös damer spela något den här säsongen men nu fick ett första intryck som var mycket positivt av Nässjö FF:s damlag.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info