Hoppa till sidans innehåll

Andreas ser ljust på en fortsättning hos NFF-damerna

30 AUG 2017 20:18
Det tycks som Nässjö FF:s damer kan andas ut i huvudtränarfrågan till nästa säsong. Riktigt till hundra procent vågar inte tränare Andreas Karlsson påstå att det är klart men han är optimist i frågan.
  • Skapad: 30 AUG 2017 20:18

- Det ser bra ut tycker jag för en fortsättning, men jag vill först få mer klarhet i vissa pusselbitar till nästa säsong för att det ska bli ett andra år tillsammans med damerna i NFF, säger Andreas.

När han tillträde så var det med beskedet att han aldrig tidigare tränat ett damlag, men ska sanningen fram hade han en gång i tiden ansvaret för Stensjöns IF:s damlag.

- Det var många år sedan och på en helt annan nivå. Jag spelade då också själv aktivt vid sidan om. Jag trivs jättebra med tjejerna i NFF och faller alla pusselbitar på plats som jag önskar blir det ett andra år.

Fotbollen mer som nummer ett

Kan du peka på någon av de pusselbitar som du vill ska passa lite bättre för helheten i damlagets satsning?

-  Under seriesäsong ser jag gärna att fotbollen ska vara mer som nummer ett för alla tjejer i den mån det är möjligt. Det finns förstås giltiga anledningar att de inte kan spela i samtliga matcher. Det måste jag som tränare helt klart acceptera. I år har matchfrånvaron varit för hög, tycker jag allt. Ska vi nå ett bra resultat i framtiden måste vi få ner den frånvaron.

Möter seriens bästa lag

I de två senaste matcherna har Nässjö mött de två bottenlagen Waggeryds IK (1-5) och Fredriksdal/Äng (1-1) utan att vinna. Bara en poäng senast i kommunderbyt borta sedan Nässjö kvitterat mycket sent i matchen genom Tilda Engberg.

- Vi hade ett konstant tryck på dem i under hela andra halvlek där vi bör vinna. Men nu gäller det att ladda om mot topplaget Växjö DFF Akademi hemma på lördag. Seriens bästa lag, helt klart.

Växjö har vunnit tolv av sina fjorton matcher och gjort 71 mål. När Nässjö var i Växjö så blev det stryk mot detta lag med 1-7.

- Jag blev imponerad över Växjös spel och den gången speglade resultatet 1-7 matchbilden. Det blir förstås svårt även i returen i Nässjö. Samtidigt är det inspirerande för våra tjejer att möta seriens topplag. Vi får försöka ge dem en tuffare uppgift nu på hemmaplan än där nere i våras, säger Andreas.

Tar säkert emot hjälp

Frågan är om Nässjö kan ge en hjälpande hand till grannklubben några mil bort, Eksjö Fotboll, som jagar bakom två poäng efter topplaget Växjö DFF. Med i toppdiskussionen är förstås också Husqvarna FF som har samma poäng som Eksjö men tio mål bättre.

Nässjö som möter Husqvarna FF hemma på Skogsvallen den 16 september.

En skräll och en hjälpande hand från Nässjös sida nu på lördag skulle säkert både HFF och Eksjö tacka för som läget ser ut nu i serien.

Frågan är om det är möjligt av Nässjös damlag?

Nästa helg väntar Eksjö på bortaplan och dessa derbyn brukar ofta vara heta saker. Nässjö har visserligen inte mycket att spela för längre, men i ett derby mot Eksjö taggar förstås alltid varje NFF-tjej upp lite extra.

Matcherna i omgången: Växjö BK-Husqvarna (torsdag), Nässjö-Växjö DFF Akademi (lördag), Emmaboda-Vetlanda (lördag), Alvesta-Eksjö Fotboll (söndag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info