Hoppa till sidans innehåll

Blytung seger för damerna mot Vimmerby B

02 SEP 2019 00:09
Nässjö FF:s damer tog på söndagseftermiddagen emot Vimmerby B på Skogsvallen. Matchen slutade 3-1 efter underläge 0-1 i halvtid och 3 blytunga poäng bärgades.
  • Skapad: 02 SEP 2019 00:09

Damerna startade matchen piggt och fokuserat. Planen var ganska blöt och på vissa ställen stannade bollen helt. Det gjorde det ganska svårspelat till en början. Detta till trots så visar tjejerna upp ett fint tålamod i sitt passningsspel. Man vill hålla bollen inom laget och utan stress bygga upp anfallen. Efter ca 20 minuter bryts den fina inledningen brutalt. En långboll från Vimmerby ställer oss lite och Ellen tvingas långt ut från målet. Hon kommer sent in i situationen och fäller motståndaren strax utanför straffområdet. Domaren blåser frispark och bedömer, högst tveksamt, det som en målchansutvisning. Från sidan ser det ut som att bollen är på väg ut mot hörnflaggan och bakom finns täckning av 2 NFF-spelare. Som ersättare till Ellen hoppar Dalila ”Dalle” Salkic in mellan stolparna. Trots utvisningen och en spelare mindre på plan fortsätter tjejerna att föra matchen. Dahlis är het och skapar 2 riktigt bra chanser, en tar i stolpen och en i ribban men bollen vill inte in. Känns som oturen grinar oss i ansiktet. Som lök på laxen kommer också Vimmerbys ledningsmål strax före halvtid. Det är en hörna som i blötan går som en flipperkula i högen framför mål och letar sig slutligen in i buren.

I halvlek bestämmer man sig för att gå ner på 3-backslinje och när NFF-spelarna kommer ut till 2:a halvlek är det precis som samtliga i NFF har bestämt sig, vi ska bara vända detta!!! Det finns inget annat och som man gör det. Efter 1 minut rinner Dahlis igenom och sätter behärskat kvitteringsbollen till 1-1. Efter ytterligare någon minut är Dahlis i farten igen. Från ca 35m laddar hon stora bössan och målvakten är helt chanslös. Nätet står som en strut och NFF leder med 2-1.  3-1 kommer innan 10 minuter är spelat av 2:a halvlek och är en riktig godbit. Efter fint vårdat uppspel från backlinjen kommer Liza förbi deras innermittfält. Hon driver bollen och samtidigt startar Delila en korslöpning och Liza gör ett perfekt instick. Delia får bollen i steget och chippar iskallt bollen förbi en utrusande målvakt till 3-1. Efter detta kontrollerar NFF matchen trots en tjej mindre på banan. Man visar upp en mängd fina kombinationer och passningsspelet är stundtals briljant. Försvarsmässigt är vi 100%, inte ett misstag på hela matchen. Samtliga spelare jobbar stenhårt för laget över hela banan. Var någon ur position var någon annan snabbt där och täckte upp.

Tjejerna vinner matchen rättvist och de borde faktiskt varit några bollar till. I denna match är de svårt att peka ut någon särskild för varenda spelare i NFF förtjänar extra beröm, vilken lagseger!!! Man önskar att det funnits en brödkasse till alla men nu gick den som fanns välförtjänt till Tilda ”Dahlis” Dahlström. Nästa motståndare blir serieledande Tjust på bortaplan söndag 8/9. Forza NFF!

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info