Hoppa till sidans innehåll

Chris är laddad inför sitt första derby mot sin moderklubb

08 MAJ 2017 20:37
Nässjö FF:s starka mittback Chris Sjölin är tillbaka efter barnfödande och den 29-åriga försvararen betyder massor för årets NFF-upplaga. I morgon (tisdag) kväll spelar hon också en historisk match, kommunderbyt mot sin moderklubb Fredriksdal/Äng.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2017 20:58

- Jag  var bara 10 år när jag började spela fotboll i et blandlag ute i Fredriksdal med både tjejer och killar i. Fyra år senare var det dags att gå till Ormaryds IF damlag, innan det blev spel i Landsbro. Nu tror jag nog jag har nått min slutadress i Nässjö FF sedan ett antal år tillbaka. Med två små barn där hemma så får man ta ett år i taget bara med fotbollen. Men visst är det fortfarande mycket roligt, säger Chris.

Att möta nykomlingen Fredriksdal/Äng för första gången blir förstås något speciellt för Chris och två NFF-spelare ytterligare faktiskt som har denna klubb som sin moderförening.

- Båda Amanda Holm och Tilda Engberg började också spela ute i Fredriksdal en gång och det är klart att vi inte vill förlora en sådan här match, säger Chris.

NFF är stora favoriter

Givetvis är Nässjö storfavorit eftersom Fredriksdal/Äng inte tagit någon poäng ännu och faktiskt inte gjort något mål i tvåan ännu.

- De flesta tror förstås att vi ska vinna, men Fredriksdal/Äng har inget att förlora i ett sådant här kommunderby medan vårt lag har väl allt att förlora egentligen. Det blir press på oss nu efter två vinster av tre möjliga matcher.

Publiken bjuds på derbyt

Senast i Vaggeryd tog det en halvlek innan Nässjö kom igång och vände halvtidsunderläge på 0-1 efter ett självmål och vann till slut med 3-1.

- Vår andra halvlek är väl godkänd, men inte mer. Vi spelare gärna ett snäpp bättre nu i kommunderbyt på hemmaplan. Vårt bästa match hittills i serien är i premiären mot Westbo då vi vann med 4-2. Förhoppningsvis kommer det mer publik än vanligt när det handlar om derby och våra sponsorer bjuder publiken på matchen. Inte kommer vi ha svårt att tagga upp för en sådan här match och det har förstås inte Fredriksdal/Äng heller, säger Sjölin.

Fler "Fredriksdalmål" i NFF

Mot Waggeryd gjordes målen av enbart Fredriksdalsprodukter när Amanda Holm gjorde två mål och Chris Sjölin ett. Dessa tjejer, plus Tilda Engberg, vill säkert göra mål  nu i ett kommunderbyt mot grannen och moderföreningen Fredriksdal/Äng..

Nässjö FF kunde lika gärna haft full pott i damtvåan i dag. Förlusten mot Emmaboda för drygt en vecka sedan på Skogsvallen var onödig efter alla målchanser som NFF-damerna radade upp i den första halvleken men inte lyckades få bollen över mållinjen förrän först i slutet av halvleken.

- Jag håller med, vi borde haft en större halvtidsledning än 1-0  och då hade vi säkert inte släppt segern ifrån oss. Det går inte gräma sig längre över det. Nu måste vi derbyladda och se till att ta tre nya poäng och spela bättre än i Vaggeryd senast. Det behöver vi inför fortsättningen när det väntar svårare matcher, avslutar Chris Sjölin.

Frågetecken finns för Wilma Lindgren till derbyt som råkat ut för en skada på baksidan av låret.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info