Hoppa till sidans innehåll

Chris går in på femtonde säsongen i sin comeback

12 JAN 2017 21:30
En hel säsongs uppehåll från fotbollen gjorde 29-åriga mittbacken Chris Sjölin på grund av barnfödande. Men när hon nu åter gör comeback i Nässjö FF blir det hennes 15:e A-lagsäsong i karriären.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2017 10:12

Hon var nämligen bara 14 år när det blev A-lagsdebut. Sedan blev det också flera division 1-säsonger både i Ormaryd och Landsbro. Men i Nässjö FF blev det bara en säsong först innan hon fick göra uppehåll helt från fotboll  förra säsongen. 
- Det är så himla kul med fotboll, några funderingar på att sluta hade jag aldrig. Nu får nog min sambo Petter tänka på min fotboll först  och sin i Bodafors SK i andra hand, säger Chris och skrattar gott.
 
Utbildad sjuksköterska
Hon är utbildad sjuksköterska och söker jobb. Men hoppas kunna kombinera fotbollen med arbetet. 
- Jag kan kanske inte träna varje gång eller spela varje match. Men förhoppningsvis bra många. 
Den här säsongens suveräna mittback Antonia Estunger har lämnat Nässjö FF för Eksjö till kommande säsong. Chris blir förstås den givna ersättaren. NFF har också tappat Emmelie Åkerlund som också gått till Eksjö. 
- Det är tunga tapp för oss förstås. Men det var viktigt att systrarna Emma och Johanna Larsson bestämde sig för att fortsätta. Den rutinen behöver vi, menar Chris.
 
Många nya motståndare
Det blir många nya lag som NFF-damerna träffar på i år. Det tycker Chris ska b li kul att inte möta samma gamla motstånd. 
Lag som Tingsryd, Oskarshamn, Emmaboda, Växjö BK, Växjö DFF och Alvesta är inget vanligt motstånd för NFF. 
I premiären börjar Nässjö hemma mot Westbo den 17 april. Ett lag som ramlade ur ettan den här säsongen. I den andra matchen blir det att åka till Oskarshamn. 
- Säkert två riktigt bra lag, men bättre att möta dem i början innan de har kommit igång. Westbo har säkert också lite press på sig att komma tillbaka till ettan igen, säger NFF-tränaren Andreas Karlsson.
 
Hela premiäromgången
Premiäromgången  i tvåan ser ut så här: Nässjö-Westbo, Tingsryd-Fredriksdal. Husqvarna-Waggeryd, Växjö-Emmaboda, Alvesta-Oskarshamn och Vetlanda-Växjö DFF.
I helgen åker NFF-tjejerna och spelar SM-kval i futsal i Södra Vi. Här möter man Vimmerby, Team Södermöre och Färjestaden. 
En hel del yngre tjejer får NFF säkert fylla på med i truppen i år. 15-åriga Tilda Robertsson, en försvarsspelare, som är en stor talang. 14-åriga målvakten Ellen Sjösten är också en lovande målvakt som står beredd bakom rutinerade Lotta Gunnarsson.
Ny lagledare har också Nässjö FF:s damlag i Fredrik Pettersson som har meriter som spelare i Bodafors SK.
- Det finns många talangfulla spelare i vårt lag, så visst finns en bra framtid för damfotbollen i Nässjö., menar Chris. 
Själv lär hon nog inte sluta ännu på ett tag för fotbollen är ju så kul för denna tjej, vilket femton A-lagssäsonger vittnar om för denna tvåbarnsmor.
 
Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info