Hoppa till sidans innehåll
Hon är snabb Claudia Schultz och en jättetalang, antingen hon spelar i anfallet eller i försvaret.

Claudia har längtat länge på derbyt mot Eksjö

17 MAJ 2017 21:45
Claudia Schultz var bara 14 år när hon gjorde debut i Nässjö FF:s damlag mot Eksjö på bortaplan. Hon fick hoppa in efter en halvtimmes spel och gjorde två mål när det blev seger för Nässjö.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 21:54

Sedan dess har hon inte missat många matcher i damlaget och i augusti fyller hon 17 år.

- Visst fick jag extra smak på derbyn mot Eksjö efter min debut mot dem. Det är helt klart årets matcher för oss i Nässjö FF:s damlag. Ända sedan serielottningen blev klar så har jag faktiskt gått och längtat efter den här matchen på Skogsvallen nu på lördag.

På vilja kommer vi långt

Kanske hade NFF-tjejerna derbyt mot Eksjö lite i tankarna redan när de åkte till Växjö och föll med hela 1-7 i helgen.

- Vi kommer oerhört revanschsugna nu mot Eksjö. På vilja kommer vi långt och är det någon match vi taggar till lite extra är det mot Eksjö. Att spelare som fanns hos oss i fjol nu finns i Eksjö blir förstås en motivationsfaktor att visa att vi spelare som är kvar i Nässjö duger också.

Kryssade på vallen i fjol

Prestigematch är väl bara förnamnet för derbyt på lördag där Eksjö förstås är favorit efter att ha värvat några av Nässjös bästa spelare.

- Jag vet inte om Eksjö har kommit igång nu efter sin seger mot Husqvarna FF. Annars började de ju inte bra i serien.

Eksjö ligger trea på tolv poäng och Nässjö femma med nio. Men då har Eksjö en match mer spelad än NFF-damerna,

Förra säsongen slutade derbyt på Skogsvallen oavgjort och på hösten vann sedan Eksjö på Ränneborg.

- Jag tycker vi borde ha vunnit hemma på Skogsvallen. Kanske var det vår bästa match under hela säsongen rent av. Vi måste se möjligheten att kunna ta poäng nu också och med vilja kan man komma långt, menar Claudia.

Matcherna mellan Nässjö och Eksjö är alltid riktiga prestigemöten. Nu är det dags igen på lördag i Nässjö. En match som talangen Claudia Schultz längtar efter.

Matcherna mellan Nässjö och Eksjö är alltid riktiga prestigemöten. Nu är det dags igen på lördag i Nässjö. En match som talangen Claudia Schultz längtar efter.

Anfallare eller back

Claudia trivs allra bäst som anfallare, men har i flera matcher nu placerats som back. I Växjö senast stod det 5-0 i paus. Då drogs Claudia ner som back från anfallet och hemmalaget vann den andra halvleken med bara 2-1.

- Jag har fått spela back i hela matcher också mot Waggeryd och Fredriksdal/Äng som vi vunnit båda. Mot Eksjö har jag ingen aning om ännu om det blir i anfallet eller som back jag får spela.

En snabb fotbollstalang

Under de senaste åren har Nässjös damlag gjort sina bästa matcher mot bra lag.

- Jag tror nog det håller i sig också i år, även om vi fick storsmörj borta mot ett väldigt starkt Växjölag. Vi hade inte vårt starkaste lag i lördags och två av våra bästa spelare fanns hemma i sparsyfte till derbyt mot Eksjö.

Var än Claudia Schultz kommer att spela, back eller anfallare, så kommer säkert publiken upptäcka hennes snabbhet på planen. Tveklöst en av Nässjös damfotbolls största talanger som säger att hon tar ett år i taget.

- Jag går första året på gymnasiet, så det är förstås skola och fotboll som gäller för hela slanten. Framtiden får utvisa var det sedan landar. Men först nu ska vi ge Eksjö en rejäl fight om poängen på lördag. Förhoppningsvis blir det mycket publik både från Nässjö och Eksjö, avslutar Claudia Schultz.

Matcherna i omgången: Växjö BK-Vetlanda (lördag), Nässjö-Eksjö (lördag), Westbo United-Växjö DFF (lördag), Emmaboda- Waggeryd (lördag), Alvesta-Husqvarna (söndag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info