Hoppa till sidans innehåll
Malin Sjöberg, nyförvärv från Landsbro, är spelklar efter skada som stoppat henne hela våren.

Damerna är igång och inleder med två gånger Värnamo

01 AUG 2016 22:32
Fem av de sju matcherna som Nässjö FF:s damlag har kvar i höst i tvåan spelas på hemmaplan. Det gör att tränare Pelle Elofsson är optimist inför hösten och han tror absolut att NFF ska kliva uppåt i serien och lämna nedflyttningsplatsen.
  • Skapad: 01 AUG 2016 22:32

Två segrar mot hemma mot Mariebo i premiären och borta mot Egnahem, plus oavgjort hemma mot Eksjö, var allt i poängutdelning som NFF-tjejerna fick med sig under vårsäsongens nio matcher.

Det ger nu en åttondeplats på samma poäng (7) som sjuan Egnahem som ligger över nedflyttningsstrecket.

  • För att vara riktigt säkra på spel i tvåan nästa säsong så måste vi upp på en sjätteplats. Jag tror vi ska klara av det genom att göra en betydligt bättre höst. Vi visade inte minst mot Eksjö att vi kan spela bra fotboll. Det var en match som vi var värda att vinna och den klart bästa vi gjorde under våren, tycker Elofsson.

Kvartsfinal i cupen

Den här veckan drogs träningen igång igen efter sommaruppehållet. På onsdag 10/8 spelar NFF-damerna kvartsfinal i Smålandscupen mot Värnamos division 1-lag. Matchen spelas i Värnamo.

  • Det är första gången någonsin ett damlag i Nässjö FF har gått så pass långt i den här cupen. Det blir förstås jättetufft att möta Värnamos A-lag som har en mittenplacering just nu i ettan. Nu till helgen (lördag) tar vi emot deras U-lag på Skogsvallen i höstens seriestart.

Malin ger nu klartecken

Nyförvärvet från Landsbro Malin Sjöberg har inte spelat en enda seriematch för Nässjö så här långt. Nu ska hon vara skadefri i sitt knä och kommer att träna i veckan.

  • Det är väl tänkt att hon ska inleda i vårt U-lag, men vi får se när hennes första match blir för oss. Jag har haft kontakt med henne och hon ger klartecken nu för träning och spel.

Två andra spelare, Frida Nyberg och Amanda Elofsson, kom tillbaka sent under vårsäsongen efter utlandsresor. Nu har de tränat ifatt i sommar och blir nästan lite som nyförvärv hos Nässjö FF.

Anfallsstjärnan Frida Bremer ska också ”hälsa på” och träna lite lätt efter sin långa rehabilitering för sin knäskada. Men Elofsson tror inte det kommer bli aktuellt med något spel för henne i höst i så fall är det en bonus.

Två derbymatcher borta

På hemmaplan möter Nässjö Värnamo U nu på lördag, sedan väntar hemmamatcher mot Habo, Egnahem, Husqvarna FF och Ljungby. På bortaplan är det två ”derbymatcher” mot Tranås/Torpa och Eksjö som återstår.

Mot Mariebo har Nässjö redan spelat färdigt med en seger och en förlust.

  • Vår stora plattmatch kom hemma mot Tranås/Torpa när vi föll med 0-5. Det kommer bli med extra revanschlusta vi i höst åker till denna bortamatch förstås och vill visa att vi inte är så dåliga som senast mot Tranås/Torpa.

Nässjö har helt enkelt haft för låg lägstanivå under våren och måste se till att höja den i höst. Extra tändvätska lär det säkert bli också hemma mot Husqvarna FF. Ett lag som ”tvingade” Nässjö att lämna walkover när Nässjöb hade så pass många tjejer som tog studenten matchdagen och hemmalaget vägrade ändra matchdatum, vilket fick till följa att HFF fick en seger med 3-0 utan att spela.

  • Jag är övertygad om att vi kommer upp i betydligt fler matcher i höst, typ den vi gjorde mot Eksjö. Gör vi det så ska vi klara ut det här, avslutar NFF-tränaren.

I den första matchen mot Värnamo U kan inte nyförvärvet från Eksjö, försvarsspelaren Ines Jovanovic, vara med då hon är bortrest.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info