Hoppa till sidans innehåll
Malin Sjöberg och Amanda Holm

Damerna avslutade med segerjubel på Skogsvallen

24 SEP 2016 21:21
Nässjö FF:s damer klarade hela hösten hemma på Skogsvallen som ett obesegrat lag när Ljungby besegrades med 3-1 (3-0) i serieavslutning i eftermiddag.
  • Skapad: 24 SEP 2016 21:21

En bra första halvlek var det från Nässjös sida där matchen mer eller mindre avgjordes med ledning 3-0. I andra orkade inte hemmatjejerna hålla motivationen uppe och klassen på spelet sjönk samtidigt som Ljungby blev lite bättre och hade lite bud på även ett andra mål.

Men revansch blev det för vårens förlust i Ljungby med 2-3.

-          Det var väl kanske en dag på jobbet för oss i dag. Ingen höjdarmatch kanske men vi vinner ändå säkert, tyckte Amanda Holm.

Nässjö tog då poäng samtidigt av alla lag i serien denna säsong.

Amanda Holm, 19-åriga mittfältaren, fick priset som bästa hemmaspelare och tyckte nog att det var lite tråkigt att säsongen redan tog slut nu i september.

-          Det är ju så fint väder ännu och då är det förstås tråkigt att fotbollssäsongen är slut för oss. Vi har ju också spelat så bra i höst (bara en förlust).

Mycket oklart i laget

Just nu är det mycket oklart i Nässjö FF:s damlag vilka av spelarna som finns med också nästa säsong.

-          Själv har jag sökt in på läkarlinjen, både i Linköping och Umeå. Det är tufft att få en plats där. Inget jag kan räkna med. Så länge jag inte flyttar ifrån Nässjö för studier så spelar jag kvar i NFF, sa Amanda.

Hon gjorde det viktiga 2-0  halvvägs in i första halvlek, sedan Tilda Engberg skruvat en hörna direkt i mål till 1-0. En minut före halvtidsvilan stänkte Johanna Larsson in 3-0 och då var förstås den här matchen avgjord mot jumbolaget som till slut också kom sist i serien eftersom Egnahem knep poäng i Tranås. Ljungby och Egnahem stod på samma poäng innan och ganska lika målskillnad också.

Tolv lag nästa år

Hur många lag som till slut flyttas ner från tvåan återstår att se. Helt klart är i alla fall att det i tvåan nästa år kommer att handla om tolv lag och då rena A-lag, inga B- eller U-lag.

Nässjö blev till slut femma efter en stark höst, bevisade då att man är lika bra som topplagen i serien. Men en starkare vårsäsong vet man inte vad som hade hänt.

Chris och Frida med igen?

Viktigt är förstås att knyta upp de tjejer som har funnits i laget i höst och bygga vidare. Det kan bli så att spelare som Chris Sjölin och Frida Bremer kommer tillbaka i laget efter barnfödande och skada. Två spelare som säkert skulle höja klassen på Nässjö en hel del.

Forserumstjejen Emma och Johanna Larsson är viktiga spelare att behålla. Det lär handla om en fortsättning i Nässjö eller att varva ner i Forserum för de två.

Bästa spelaren genomgående under säsongen har varit mittförsvararen Antonia Estunger och också en viktig länk i vidare lagbygge i Nässjö till en satsning mot division 1.

Kan bli ny tränare

Tränaren Pelle Elofsson kan ha gjort sin sista match som huvudtränare i dag efter åtta år i damfotbollen hos NFF.

-          Jag vill helst få in lite nya tankegångar i damlaget, men finns gärna med i bakgrunden ändå när vi drar igång igen på allvar i november. Men vi har haft lite förfrågningar ute, avslöjar Pelle.

I början på veckan blir det träning men också mycket snack med spelarna om hur de gtänker sin framtid. Nässjö FF är alltså ute i tid och redan i startgropen till nästa säsong.

Mål, Nässjö: Tilda Engberg (hörna direkt i mål), Amanda Holm, Johanna Larsson.

Ljungby: Emilia Cullbrk.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info