Hoppa till sidans innehåll

Damerna föll efter att tappat halvtidsledning

01 MAJ 2017 18:04
Det såg riktigt lovande ut efter den första halvleken i eftermiddagens hemmamatch mot Emmaboda. Nässjö hade rättvist ledningen med 1-0. Men tre mål på elva minuter i andra halvleken från gästernas sida förändrade allt och det blev förlust med 1-3.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2017 18:32

En lite onödig förlust kan tyckas eftersom NFF-tjejerna i den första halvleken i motvind  hade gott om målchanser och borde haft en större ledning i paus. Unga anfallaren Claudia Schultz och Frida Bremer som gjorde sin första match i NFF-tröjan, hade båda två gott om möjligheter att ge Nässjö ledningen i den första halvleken.

Men först i den 44 minuten hittade Elizabeth Nilsson rätt med ett välplacerat skott i bortre krysset. Det målet hade hemmapubliken verkligen väntat på och det tycktes då som NFF hade grepp om den här matchen i motvind. Allt talade egentligen för Nässjö till den andra halvleken.

Tog inte kampen i andra

Men där blev Nässjö lite för bekväma eller kanske rent av för rädda om sin trepoängare.  Hemmalaget tog inte kampen på planen. Emmaboda var hetare efter paus och fick riktigt bra utdelning också när hemmalaget bjöd flott.

- Ser man till alla målchanser tycker jag inte resultat är rättvist. Men vi gör tekniskt sett en svag andra halvlek och är inte riktigt där som man måste för att vinna. Det är tråkigt att vi ger bort så många mål och själva inte får till det när chanserna dyker upp, menade Nässjö FF:s tränare Andreas Karlsson.

Som saknade sin store målskytt i laget i Johanna Larsson, men hade alltså fått in Frida Bremer från Göteborg som kan dubblera i två olika damtvåor. Frida som gjort sex mål på tre matcher nu i serien för sitt Göteborgslag, var bra i första halvlek i anfallet men märktes inte lika mycket i andra. Mycket beroende på att Nässjö tappade mittfältet efter paus.

Tilda fick priset

Tilda Engberg var den som jobbade bäst på mitten, fick priset också som bästa hemmaspelare, men i andra halvlek tappade Nässjö dominansen där och det gjorde att Emmaboda kunde komma in i matchen.  Claudia Schultz springer loss ofta där framme men hade inte flytet när det sista avgörande ska till och bollen ska in i mål.

Nässjö får ta nya tag på lördag i Waggeryd. Det gäller nog att spela som i första halvlek under en hel match om det ska bli fler trepoängare.

Mål, Nässjö: Elizabeth Nilsson.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info