Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dam Emma Elofsson gjorde mål för Nässjö FF i kvartsfinalen borta mot division 1-laget Värnamo när Nässjö föll med flaggan i topp.

Damerna föll med flaggan i topp i kvartsfinalen

10 AUG 2016 23:40
Det var givetvis tuffa förutsättningar för Nässjö FF:s damer i kväll i Smålandscupens kvartsfinal borta mot division 1-laget IFK Värnamo.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2016 23:53

 I lördags slog NFF denna klubbs U-lag med 6-2 på Skogsvallen i tvåan, men i kväll i Värnamo föll NFF-tjejerna med 1-3 (0-2).

  • Jag tycker vi står emot bra och faller med flaggan i topp. Visst har Värnamo bollen mycket och vi får jaga hela tiden. Men vi hade ändå två frilägen, ett i första och ett i andra som vi brände båda. Vi fick en bra test för vårt försvarsspel till matchen i Tranås på lördag, menade NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Elofsson var lite rädd för att siffrorna skulle springa iväg mot ett division 1-lag, men så blev aldrig fallet.

Det var första gången i historien som ett damlag i Nässjö FF var framme i kvartsfinal i den här cupen och NFF-spelarna visade en härlig inställning till matchen och gav allt de hade.

Reduceringsmålet kom halvvägs in i andra halvlek då Nässjö hade gått ner på trebackslinje. Det var backen Emma Elofsson som gjorde det sedan hon flyttats upp som yttermittfältare.

  • Våra tjejer gick lite på knäna under slutet av matchen efter en mycket väl genomförd kämpainsats, där alla fick spela ganska mycket och testa olika roller i laget. Jag fick svar på många saker inför matchen borta mot Tranås/Torpa, menar Elofsson.

Malin gör debut i A-laget

På så vis var förstås den här matchen nyttig för Nässjö inför derbyt. På lördag talar mycket för att nyförvärvet från Landsbro, Malin Sjöberg, gör sin första A-lagsmatch i Nässjö. Hon har varit skadad i vår men gjorde comeback förra helgen i U-laget.

Nässjös backlinje stod upp bra i Värnamo i kväll, trots att det saknades spelare där som ska vara med mot Tranås/Torpa. Att det tog stopp i cupen i Värnamo var förstås ingen överraskning. Pelle Elofsson var medveten om att det skiljer mycket på tvåan och ettan ännu så länge. Kanske blir gapet lite mindre i och med serieomläggningen efter denna säsong på damsidan. Nässjö måste komma sämst sex för att vara riktigt säkra på nyt kontrakt i tvåan. Seriespelet blir förstås ännu viktigare än cupen i nuläget.

  • Det blir en lättare träning på torsdag kväll och sedan börjar laddningen för matchen där våra tjejer vill revanschera sig för 0-5 hemma senast mot Tranås/Torpa när vi gjorde en riktig dålig insats, säger Elofsson.

Kämpaglöd kan ge poäng i derbyt

Hela Nässjös lag förtjänar godkänt med tanke på motståndet i kväll. Värnamo har klarat sig hyfsat bra i ettan som nykomling i år efter att ha vunnit tvåan i fjol i överlägsen stil.

Nässjö FF gjorde faktiskt en något bättre andra halvlek än den första, trots att det var trötta NFF-tjejer på slutet av matchen.

Att aldrig Nässjö gav upp visar ju på att man gick ner på en trebackslinje i andra halvlek, trots att man mötte ett starkt Värnamo och hamnade under med 0-3..

Kämpatakterna måste förstås Nässjö plocka fram också i derbyt mot Tranås/Torpa för att få med sig värdefulla poäng hem i jakten på nytt kontrakt i damtvåan. Spelar Nässjö som i kväll i Värnamo bör chansen finnas.

Mål, Nässjö: Emma Elofsson.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info