Hoppa till sidans innehåll

Damerna på jakt efter seger nu efter fyra raka förluster

09 JUN 2017 11:09
Nässjö FF:s damer har fyra raka förluster nu i tvåan med en mindre smickrande målskillnad på 3-18 efter förluster mot Växjö Akademi 1-7, Eksjö 0-1, Husqvarna 1-4 och Växjö BK 1-6. Men på söndag går NFF-tjejerna för seger.
  • Skapad: 09 JUN 2017 11:09

Då väntar nämligen Alvesta på bortaplan. Ett lag som ligger snäppet efter Nässjö i tabellen på åttonde plats, tre poäng efter NFF som har tre vinster.

- Alvesta har inte gjort så mycket mål på sina åtta matcher, bara sju faktiskt. Vi har ändå gjort dubbelt så många mål som Alvesta. Jag tycker vi ska ha en bra chans i den här matchen, säger NFF-tränaren Andreas Karlsson.

Flera spelare åker bort

Vilket lag som Andreas kan ställa upp med på söndag var han lite osäker på när vi pratade med honom i dag. Flera av spelarna är nämligen bortresta den här helgen.

- Jag vet säkert att vi kommer att sakna vår lagkapten Frida Nyberg, vår ytterback Emma Nyman, Alicia Ärleskog och avstängda Elisabeth Nilsson efter hennes utvisningen senast (två gula kort).

- Men det kan bli fler av våra spelare som inte kan spela. Det finns även ett frågetecken för skadade mittbacken  Chris Sjölin. Hon spelare garanterat om det finns minsta lilla chans, så väl känner jag henne. Chris är en kämpe av stora mått och ger sig inte i första taget, menar Andreas.

Claudia Schultz, som saknades senast mot Växjö, är tillbaka igen i laget och kommer förstås behövas. Amanda Holm saknades också senast men här vet inte Andreas hur det blir i hennes fall med spel på söndag,

Gäller att repa nytt mod

Våra damer får förstås försöka repa nytt mod och inte tänka på de fyra senaste förlusterna då de mött riktigt bra motstånd. Nu kommer det en period men på papperet lättare matcher.

- Vi har gott om unga duktiga tjejer i föreningen som nu kan få chansen i helgen, säger Andreas.

En 14-årig tjej i Emma Sofia Tolk fick göra debut som inhoppare mot Husqvarna FF och nu senast spelade hon från start mot Växjö BK och var riktigt bra hela matchen.

- Emma Sofia får förstås chansen igen. Roligt att se att hon tog för sig så bra där ute på planen. Vi åker förstås till Alvesta på söndag för att jaga tre poäng den här gången, avslutar NFF-tränaren.

Nästa helg, på lördag, väntar derbymöte mot Vetlanda på Skogsvallen och det skulle förstås vara bra om Nässjös damer hittar vinnarspåret igen inför detta derby med en vinst på söndag.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info