Hoppa till sidans innehåll
Damderbyna mellan Nässjö och Eksjö är publikmatcher, men kommande säsong så tappar vi dessa matcher då lagen i det nya förslaget om damtvåorna har placerats i olika serier.

Damerna tappar heta derbyn i nytt serieförslag

16 NOV 2016 22:38
När tre damlag, Habo, Ljungby och Ingelstad drog sig ur den division 2-serie som Nässjö FF först var placerade i, så skickades ett nytt serieförslag ut. I det nya har nu derbymöten mot Eksjö och Tranås/Torpa försvunnit.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2016 22:51

Dessa två lag har placerat i nordöstra damtvåan och Nässjö i den mellersta. 

-          Jo, det stämmer. Känns lite konstigt at vi får åka förbi Eksjö som ligger så nära när vi exempelvis ska möta FC Oskarshamn borta. Det är ju roliga, men svåra, derbymatcher mot Eksjö och Tranås/Torpa. Nu får de heta derbyna handla om i första hand Fredriksdal/Äng och Vetlanda, säger NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Lite av derbyn blir väl också matcherna mot Husqvarna FF och Waggeryds IK. Men ett hett grannderby mot Eksjö kan de matcherna förstås inte ersätta här på höglandet.

NFF möter fyra nykomlingar

Fyra nykomlingar finns med i Nässjös serie, förutom Fredriksdal/Äng och Vetlanda, också Waggeryd och Alvesta. Från division 1 har Westbo United ramlat ner.

Övriga lag i det förslag som är lagt för den mellersta damtvåan är Emmaboda IS, FC Oskarshamn, Husqvarna FF, Tingsryd United, Växjö BK och Växjö DFF Akademi.

I den nordöstra damtvåan där Eksjö och Tranås/Torpa ska spela, om förslaget går igenom, finns också AC Studenterna, Assyriska IF, BK Tinnis, Borens IK, Eneby BK, Linköping Kenty DFF, Lotorps IF, Skeninge IF, Smedby AIS och Vimmerby IF.

-          På papperet kanske den nordöstra tvåan ser lite svårare ut med många starka lag från Östergötland. I vår serie är det flera nya lag som vi aldrig mött och inte vet något om. Växjölagen brukar alltid vara bra och får nog hållas som lite av seriefavoriter, Husqvarna FF vet vi alltid är bra och tror också Oskarshamn håller hög klass, säger Pelle.

Chris gör comeback

Den duktiga rutinerade försvarsspelaren Chris Sjölin med division 1-meriter i Landsbro, gör comeback i Nässjö FF den här säsongen efter barnfödande. Chris har redan synts på träningen med NFF-damerna som redan har kommit igång inför kommande säsong.

Några nyförvärv är ännu inte klara, i första hand gäller det at knyta upp spelarna i fjolårets trupp.

-          Det är en tuff marknad med många klubbar på vår nivå i närområdet som drar i spelarna som finns. Visst finns kontakter med tänkta nya spelare i vårt lag, så mycket kan jag väl avslöja. Jag tror det kan komma en nyhet ganska snart, säger Pelle lite hemlighetsfullt.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info