Hoppa till sidans innehåll
Hela sex målskyttar hos Nässjö FF:s damer i eftermiddag när det blev seger mot Värnamo med 6-2. Från vänster: Lisa Nilsson, Tilda Engberg, Johanna Larsson, Amanda Holm, Claudia Schultz och Emelie Åkerlund.

Drömstart för NFF-damer som gjorde sex mål

06 AUG 2016 20:50
Redan efter knappt fyra minuters spel så hade Nässjös FF:s damer gjort två mål i höstpremiären hemma i dag mot IFK Värnamo U. Det blev till slut seger med tennissiffrorna 6-2 (4-1) efter sex målskyttar också i Nässjö FF.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2016 21:20

Därmed fick Nässjö revansch för bortaförlusten i våras i Värnamo efter att NFF-damerna den här gången gjort en stark kollektiv insats.

Värnamo var ett individuellt bollskickligt lag framåt men hade det värre i de defensiva bitarna. Matchen stod ändå och vägde sedan gästerna reducdrat  till 1-3. När Amanda Holm tryckte in 4-1 fyra minuter före halvtidsvilan kopplade förstås Nässjö ett ordentligt segergrepp som de aldrig släppte.

  • Vi hade som mål att få en ledning under första kvarten. Nu tog det ju inte mycket längre innan vi hade 3-0. Klart att den starten betydde mycket för oss, menade 19-åriga mittfältaren Emelie Åkerlund som fick priset som bästa hemmaspelare.

Emelies bästa match i NFF

Åtvidabergstjejen som numera spelar både fotboll och bandy i Nässjö hade mycket boll och låg bakom mycket av hemmalagets framstötar.

  • Det är nog min bästa match jag gjort någonsin i Nässjö FF. Laget var väl kanske ändå lite bättre när vi spelade 1-1 med mersmak hemma mot Eksjö. Vi behövde verkligen den här segern som stärker inför nästa match på lördag mot Tranås/Torpa. Vi åker dit och är väldigt revanschsuget, menar Emelie.

Nässjö föll nämligen med 0-5 hemma mot Tranås/Torpa. Emelie har tidigare spelat bandy under tre säsonger i Tranås Bois innan hon kom till NIF. Men aldrig någon fotboll i Tranås eftersom hon gick direkt till Ormaryd när hon började på bandygymnasiet. Men känner förstås ändå en del fotbollstjejer i Tranås/Torpa.

  • Jag satsar lika mycket på båda sporterna. Vi i Nässjö FF har ett lovande och mycket utvecklingsbart gäng. Bandysäsongen kommer säkert gå ännu bättre kommande vinter eftersom vi får ett lag i NIF ihop med Tranås Bois. Det kan bli riktigt bra.

Avslutade målkalaset med en lobb

Emelie räknar med att stanna kvar i Nässjö i de två sporterna. Hennes pojkvän är nämligen A-lagsspelare i NIF i Christian Hagen.

Emelie fick avsluta målskyttet på Skogsvallen i eftermiddag med sitt 6-2 på en härlig lobb över målvakten.

  • Det är förstås ovanligt med sex målskyttar i ett lag i fotboll och den karamellen får vi suga på ett tag nu. Vi får verkligen hoppas att det vände för oss i dag och vi kan rada upp fler vinster i höst än under våren. Jag tycker att vi jobbar jättebra för varandra. Det är kollektivet som vinner matchen, tyckte Emelie.

Men det fanns ändå några spelare som stack ut utöver Emelie. Antonia Estunger som vanligt säker mittback. Även Johanna Ekenstierna, även om hon slarvade med bakåtpassningen som gav frispark i Nässjös straffområde och Värnamo reducerade på till 2-4. Unga anfallaren Claudia Schultz gjorde också ett härligt kämpastarkt inhopp i andra halvlek.

  • Nu hoppas jag vi kan hålla i det här i fortsättningen på varje träning och i matcherna. Det gäller att jobba hårt för att behålla jämnheten i vårt spel. Jag tror alla nu ser fram emot matchen mot Tranås/Torpa i ett revanschärende för oss. Vi har konkurrens om platserna i laget nu i höst, ingen har råd att gå på sparlåga. Det gjorde vi inte i dag utan alla våra tjejer jobbade bra från start till mål med endast en liten svacka vid 3-1, tyckte NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Storseger som betydde massor

Många hemmamatcher har Nässjö i höst, men först ska de bevisa nu borta mot Tranås/Torpa att de kan hålla i sitt spel i två matcher i rad. Det har varit lite si och så med den saken tidigare under säsongen.

Men storsegern mot Värnamo betydde massor för Nässjö FF:s tjejer. Den saken är klar.

Mål, Nässjö: Lisa Nilsson, Tilda Engberg, Johanna Larsson, Amanda Holm, Claudia Schultz och Emelie Åkerlund.

Thomas Holmqvist

 

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info