Hoppa till sidans innehåll
Emma Larsson, Frida Nyberg och Johanna Larsson siktar uppåt i tabellen och vill på lördag vinna mot Huskvarna.

En trio NFF-tjejer som gärna besegrar topplaget

07 SEP 2016 18:15
Tre spelare i Nässjö FF:s damlag kommer garanterat extra laddade på lördag eftermiddag på Skogsvallen för att besegra topplaget Husqvarna FF.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2016 18:51

Trion med systrarna Emma och Johanna Larsson, plus Frida Nyberg, har alla spelat i HFF. Därför vill de inte råka ut för platt fall mot gamla lagkompisar.

HFF har i stort sett serieguldet redan klart med sju poäng ner till tvåan Eksjö.  Men serieledarna har ändå förlorat två matcher i den här serien och det var mot Tranås/Torpa och Mariebo B.

HFF tvingade fram walkover

Någon bortamatch blev det inte för Nässjö mot HFF eftersom många av NFF-tjejerna tog studenten på matchdagen och hemmalaget vägrade flytta matchen. Trots att man från Nässjös sida var ute i mycket god tid för att ändra matchdag. HFF lyssnade inte på det örat utan tog hellre seger med 3-0 genom walkover.

-          Det är givet att vi blir extra taggade av det här till lördag och gärna vill ge igen. Vi tycker inte de agerade sportsligt riktigt här, säger 27-åriga Emma Larsson.

 Emma värvades för elva år sedan från sin moderklubb Forserums IF för att spela i gamla tvåan som i dag motsvarar division 1. Två är senare kom den två år yngre lilasystern Johanna till HFF. Systrarna spelade i HFF fram till 2011.

Emma ser Husqvarna FF som sin moderklubb eftersom det är där hon lärt sig det mesta i fotbollen som hon har stor nytta av i dag som slitstark bollvinnare på NFF:s mittfält. Hon hittar lillasyster med fina passningar också mellan varven.

Emma Larsson, Frida Nyberg och Johanna Larsson vill ha revansch på Huskvarna

Emma blev mamma

Systrarna skrev på för Nässjö FF i för förra årets säsong efter ett mellanspel under några säsonger i sin egentliga moderklubb Forserums IF. Men för Emma blev det bara en träningsmatch i fjol eftersom hon då var i fjärde månaden och under säsongen blev mamma.

I dag kan man nästan säga att hon är lite mamma att se upp till för många av de unga talangfulla NFF-spelarna.

Nässjö som klarat kontraktet i tvåan men gärna vill ta poäng av alla lag i serien, det är då HFF och Ljungby som återstår. Eksjö spelade Nässjö med mersmak oavgjort mot hemma på skogsvallen i en riktigt bra match. Nästa lördag möts lagen i Eksjö.

-          För mej är macthen mot Husqvarna FF den största i serien, men för laget är det nog ändå Eksjö som är det stora. Jag tycker inte vi gjorde så många dåliga matcher i våras mer än mot Tranås och Ljungby som vi båda föll mot.

Ville mogna i Forserum

Storasyster som alltid varit ett stöd för Johanna och frånsett de två första åren i Husqvarna för Emma så har alltid systrarna spelat fotboll tillsammans. Förhoppningsvis gör de så flera säsonger till i Nässjö FF där båda är viktiga pjäser i laget.

-          De ville i Husqvarna FF att jag skulle följa med Emma när hon skrev på år 2005, men jag var bara 14 år då och tyckte jag ville mogna några år till som spelare hemma i Forserums IF. I HFF fick jag ofta göra inhopp på kanten, ibland som ytterback, berättar anfallaren Johanna.

I dag har Johanna gjort mest mål i Nässjö FF med sju denna säsong i tvåan. Men hon tar på sig lite av skulden att det inte poängmässigt gick så bra för Nässjö under våren.

-          Jag missade för många klara målchanser, annars hade vi haft mer poäng i dag.

Frida hämtade kraft i Asien

I höst är NFF obesegrat och har gjort 18 mål på fyra matcher. Frida Nyberg kom hem i juni månad från en flera månader lång resa runt om i Asien.

-          Jag kan väl inte säga att jag tänkte så mycket på fotbollen i våras då jag var på nöjestripp kan man säga, men jag har hela tiden haft som mål att ta mig tillbaka in i laget till hösten. Fått jobba hårt under sommaren för att ta igen och kunna hänga med de övriga i laget. Men upplevelsen i många länder i Asien gav säkert viss kraft även för att ladda om till fotbollen i höst.

Uppenbarligen har hon lyckats ganska bra.I bortamatchen i Tranås när det blev 0-0 så fick Frida Nyberg priset som bästa NFF-spelare.

Frida har nobbat basketen

Mot Värnamo, Habo och Egnahem, alla på Skogsvallen, har alltså Nässjö gjort alla sina arton höstmål.

-          Förhoppningsvis kan vi fortsätta göra mål mot ett så bra lag som Husqvarna. Jag ser gärna att vi kan ge dem en tuff uppgift. De börjar lätt gnälla på planen när det går dem emot. Eftersom vi inte fått möta dem i år så har jag ingen jättekoll på vilka spelare som vi ställs mot, men jag vet att några är kvar sedan min tid i HFF åren 2013/ 2014, men flera har också försvunnit för att spela högre upp.

Frida jobbar i Jönköping men bor numera i Nässjö. Kanske är hon längsta spelaren i serien med sina 180 centimeter.

Varför inte satsning på basket i ett basketnäste som Nässjö?

-          Min lillasyster Moa spelar basket, men jag har aldrig varit intresserad av den sporten. Däremot har jag spelat lite handboll. Fotbollen har alltid varit nummer ett för min del. Vi har ett härligt gäng i Nässjö som är på rätt väg nu.

Två seniormatcher samtidigt

Olyckligtvis krockar damernas match mot HFF på Skogsvallen med herrarnas match mot Linköping.

Publiken får välja och vraka vad de vill se, NFF-damer som gärna bjuder på ny hemmaseger mot topplaget i länsderby eller herrarna viktiga match mellan två kvalstreck, i trean mot Linköping.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info