Hoppa till sidans innehåll

Förlust för damerna i Äng - mörk helg för föreningen

02 SEP 2018 21:53
Förlust för herrarna i lördags, följdes upp av förlust i DM-semifinalen i P14, och på söndagseftermiddagen fick damerna inkassera sin andra raka förlust. 0-2 mot Fredriksdal/Äng efter 0-0 i paus.
  • Skapad: 02 SEP 2018 21:53

Ja, en mörk helg för såväl herrar som damer, och hösten har verkligen börjat jobbigt för våra bägge representationslag.

Söndagens match i Äng blev ingen rolig historia, en spelmässigt jämn historia slutade med andra raka förlusten. Målen kom sent, en straff med 20 minuter kvar och 2-0 bara minuter senare, och så var den dagen förstörd för tjejerna.

- Vi sliter på ok, men jag tycker inte riktigt vi anpassar spelet som vi borde med tanke på förutsättningarna, menar Mattias Germundsson efter matchen. Matchen spelades i Äng på en långhårig ojämn plan, något som Nässjötjejerna inte riktigt fick kläm på. - Vi borde spelat lite rakare, de gånger vi sätter bollarna bakom deras backlinje skapar vi några riktigt bra lägen som borde betytt mål - men allt för ofta spelar vi kortare och trillar boll vilket inte funkar på en matta som denna. - Vi är inne i en period av sjukdomar, och med Frida Nyberg avstängd tappar vi ju lite fysiskt, men vi sikta på en bra träningsvecka nu, och bara glömma detta, säger Mattias, som plussar för Tova Lundman, Hanna Blomqvist och Emilia Anderö, som ändå gör bra ifrån sig.

Emilia Anderö slet förtjänstfullt.

I och med resultatet har NFF samma poäng som Forserum, om än att våra kungligt blå har bättre målskillnad som gör att det fortfarande står Nässjö FF på plats ett i tabellen.

NFF-redaktionen hoppas att det vänder på samtliga plan, att såväl Dam som Herr får lite vind i seglen och får hålla sig hela och friska, och att det börjar trilla in lite höstpoäng.

Samtidigt tycker vi synd om våra killar i DM P14, som föll med 3-2 hemma mot Östers IF, där många i den stora publiken tyckte Nässjö stod för en minst lika bra  fotboll, om inte bättre än sina motståndare, men där man missar några klara chanser och blir hårt straffade för detta.

Kämpa på NFF!!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info