Hoppa till sidans innehåll

Förlust för tjejerna efter förlängning - men en formidabel insats av Nässjö Dam

26 APR 2018 23:13
Nässjö FF:s tjejer gjorde verkligen en bra match i den kalla torsdagskvällen på Skogsvallen. Tranås / Torpa, normalt sett två divisioner bättre än hemmalaget, kunde först i förlängning avgöra matchen. 2-1 blev gästernas segersiffror.
  • Uppdaterad: 26 APR 2018 23:15

Ellen Sjösten (bilden ovan), ja där har ni en stor anledning till att matchen blev såmålmässigt jämn som den blev. Att Ellen fick lagets interna utmärkelse "Hatten", kunde ingen protestera emot.

Torsdagens cupmöte slutade till sist med seger för bortalaget, men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Efter en såväl målmässigt som spelmäsigt jämn första halvlek där bägge lagen skapade chanser så var det hemmalaget genom Ellen Andersson, för övrigt duktig matchen igenom, som gav hemmalaget ledning på nick fem minuter in i andra halvlek. Efter det blev det T/T för retsen av halvleken, men viss oskärpa och en storspelande hemmamålvakt höll målet rent ända tills dess att det återstod en och en halv minut... Gästernas giftiga Hanna Sparv kunde då kvittera matchen, och förlängningen så var T/T det starkare laget.  Minuten innan förlängningens paus kunde T/T sätta spiken i kistan, duktiga Wilma Lindström, snyggt framspelad av tidigare nämnda Hanna Sparv va det som gjorde livet surt för de tappra Nässjötjejerna. Nässjötjejerna fick slita ont, och med endast tre avbytare blev det till sist ett ganska rättvist avgörande.

l

Emilia Anderö och till höger mittbackkolllegan Ellen Andersson, en något suddig bild, men dessa tjejers resoluta arbete desto klarare den kalla torsdagskvällen på Vallen.

- Var ska man börja, säger Mattias Germundsson efter matchen, alla sliter ju kopiöst därute, men det är klart att Ellen i målet gör en grym insats, menar Mattias. Ingen viker ner sig tycker vi i NFF-redaktionen, men plussar kanske lite för Emilia Anderö i försvaret.  - Visst, Emilia är också viktig för oss, håller Germundsson med om, men idag är han mest nöjd med lagets inställning.

Förlust till trots - Nässjö FF:s damlag kan gå rakryggat från matchen. Samtidigt gratulerar vi Tranås / Torpa till avancemanget, och önskar dem lycka till i nästa omgång.

Nässjös damer spelar nästa match Tisdag 1 / 5 i Gränna, om tjejerna kommer upp i samma slitstarka energiska insats då borde det betyda att man kan åka från polkagrisstaden med såväl ett par nygjorda sötsaker som ett par poäng i bagaget hem. 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info