Hoppa till sidans innehåll

Förlust i premiären för Nässjö FF:s damer

11 MAR 2018 20:16
Nässjö FF:s ”nya” damlag föll i söndagens cupmatch med 2-1 mot gästande Lommaryd. Spelmässigt var det hemmalaget som höll i taktpinnen, och borde gjort mer än ett mål både sett till bollinnehav och målchanser.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 10:27

Mattias Germundsson och  Uffe Johnssons "riktiga" fotbollsdebut som seniortränare, (bilden ovan) slutar med förlust, damerna förlorar sin premiärmatch trots överlägset bollinnehav.

På ett slipprigt Skogsvallen var det ändå Nässjötjejerna, anförda av kaptenen Frida Nyberg, som förde spelet. Bra variation i anfallsspelet och ett stabilt försvar där hela fyrbackslinjen bidrog borde betytt ett bättre resultat än utfallet, men det ville sig inte riktigt för Nässjötjejerna. Redan efter ett par minuters spel fick gästerna lite turligt ledningen efter ett självmål som studsade via en Nässjötjej in i mål bakom en överspelad Ellen Sjösten i hemmaburen. Med frejdigt passningsspel skapade ändå Nässjö ett par chanser, och fick ett par frisparkar i bra läge, och det var just en sådan som Frida Nyberg dunkade in till 1-1.

l

Hemmalagets målskytt Frida Nyberg till höger, beaktad av duktiga mittbacken Emilia Anderö, Tova Lundman (bakom) samt till vänster Ella Andersson. 

Även halvlek två startade hemmalaget bra, man kom runt bra på framför allt sin vänsterkant, där Lisa Nilsson och löpstarka ytterbacken Clara Sjövall med framgång bidrog till offensiven. Mitt i hemmalagets press kom Lommaryd upp och kunde med ett välplacerat skott göra 2-1. Skottet tog i hjulet på målställningen, 11 blåklädda tjejer var lika säkra på att bollen INTE var inne, som 11 röda gäster var säkra på motsatsen. Planens enda gulklädde person valde dock att godkänna målet, och därmed var underläget ett faktum. Nässjös press blev än mer tydlig mot slutet av matchen, men närmare än ett par farliga hörnor kom man inte, utan gästerna kunde pusta ut och plocka med sig samtliga tre pinnar hem till Norrvalla.

ö

Nässjös Pelle Elofsson jublar för tidigt, bollen smet retligt utanför, något som Uffe och Mattias hade koll på....

Hela Nässjögänget gör en bra insats, tränarduon Uffe Johnsson och Mattias Germundsson vill dock plussa för Frida Nyberg på mitten, Emilia Anderö i mittförsvaret samt ettriga ytterbacken Clara Sjövall. Värt att notera är att det fortfarande saknas ett par spelare som är  inne i slutskedet av sina vinteridrotter.

c

Clara Sjövall, duktig ytterback i Nässjös premiärmatch.

Nästa match spelas på Söndag, borta mot Hultsjö Atom, omgång två i Smålandscupen. Då hoppas vi på bättre lycka för tjejerna!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info