Hoppa till sidans innehåll
Förlust i derbyt mot Eksjö

Första förlusten i höst kom i derbyt borta mot Eksjö

18 SEP 2016 00:15
Den obesegrade förlustsviten i höst sprack för Nässjö FF:s damer i eftermiddag i Eksjö när serietvåan Eksjö Fotboll vann med 1-0 (1-0). Målet gjort redan i den andra spelminuten av Klara Cigwald via stolpe och in.
  • Skapad: 18 SEP 2016 00:15

Nässjö gjorde en riktigt bra första halvlek och hemmaledningen var då missvisande. Men direkt i andra tog Eksjö tag i dirigentpinnen och hade en mycket bra period. Men sista kvarten kom Nässjö tillbaka starkt när mittbacken Antonia Estunger (bäst hos Nässjö) flyttades upp framåt tillsammans med mittfältaren Amanda Holm.

Amanda fick också jättechansen till kvittering bara några minuter före slutet när Johanna Larsson hittade in med en boll som hon blev ensam med hemmamålvakten Johanna Moberg på. Moberg rusade ut och gjorde en bra räddning men hennes retur hamnade på Amanda Holm som fick se bollen dala över målribban.

-          Det var verkligen inte långt borta med en kvittering där. Jag tycker vi hade varit värda en poäng här. I första halvlek hade Eksjö inget mer än målet. De var klart bättre i andra när vi tappade vårt spel från första en bra stund, menade Amanda.

Ta poäng av alla lag i serien

Nu återstår bara hemmamatchen mot Ljungby på lördag av den här säsongen. Nässjö visade än en gång nu i Eksjö att när laget spelar som bäst är det absolut ett lag för toppen av tvåan.

Mot Ljungby finns moroten för Nässjös tjejer att vinna förstås och då ta poäng av alla lagen i serien. Borta mot Ljungby fick Nässjö stryk i våras.

Eksjö var absolut inte bättre än Nässjö i den här matchen. Senare visade det sig att Eksjös seger inte betydde ett skvatt för toppstriden och serieguldet. Husqvarna FF vann planenligt mot Egnahem, men bara med 2-1. En seger för Egnahem hade krävts där för att Eksjö skulle fått en avgörande match mot HFF om serieguldet till helgen.

Antonia bäst på plan

Antonia Estunger i Nässjö FF var planens bästa spelare och bidrog starkt till att Eksjö inte kom i så många farliga lägen. Emma Elofsson gjorde en mycket stark första halvlek och hårdjobbande Johanna Larsson blixtrade till framåt.

-          Jag tycker tjejerna gör en riktigt stark derbymatch och i första halvlek rullar vi på bollen som vi ska. Vi är nära att kvittera på slutet och jag tycker vi hade varit värda det, sa NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Claudia Schultz lyckades inte spräcka Eksjös nolla.

Inget flyt mot Eksjö

Frågan är om det inte var en snedträff i början av matchen som räddade Eksjö den här gången när Klara Cigwald träffade insidan av stolpen och in som ställde Lotta Gunnarsson i Nässjö mål helt chanslös.

-          Jag tycker vi inte har haft flytet på vår sida när vi mött Eksjö. Hemma när det blev 1-1 så hade de verkligen tur som fick en poäng när vi dominerade. Vi får ladda om till kommande säsong och ta dem nästa år istället, menade Amanda Holm slitstark mittfältare som flyttades upp i anfallet och var så nära att fixa poäng för Nässjö.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info