Hoppa till sidans innehåll
Frida Bremer springer åter in på Skogsvallen i NFF-tröja efter skin knäskada. Normalt spelar hon i en klubb i Göteborg där hon gjort sex mål på tre matcher nu.

Frida Bremer gör comeback hos Nässjö FF:s damer

30 APR 2017 18:00
NFF:s damer har inte spelat sedan premiären 17 april hemma mot Westbo när det blev seger med 4-2. I morgon på första maj är det åter dags hemma, nu på A-planen, mot en ny bekantskap, Emmaboda, som aldrig NFF-damerna mött tidigare i seriesammanhang.
  • Uppdaterad: 30 APR 2017 18:48

Då kommer en gammal bekantskap tillbaka i Nässjös lag i 21-åriga Frida Bremer. Den tidigare måldrottningen hos NFF som fick hela förra säsongen förstörd på grund av en knäskada i september året innan. Nu har hon flyttat till Göteborg för studier och spelar i division 2-laget Göteborgs DFF.

-  Vi skrev ett sådant avtal att jag kan spela i Nässjö FF när det inte krockar och passar för min del. Vi spelade redan i tisdags och vann vår match med 10-0 och är spelledigt över hela helgen. Då passar jag på att åka hem till Nässjö och spela med NFF igen.

Sex mål på tre matcher

Fridas nya klubb har vunnit alla sina tre matcher och Frida har gjort sex mål på tre matcher.

- Det här laget i Göteborg har vunnit tvåan två år i rad, men sedan stupat i kvalet. Men nu är kvalspelet borta och vinner ett lag en serie blir det division 1. Det siktar vi förstås på nu i år tredje gången gillt för den här klubben.

Frida ber dock undertecknad att inte skriva att hon nu kommer hem för att ösa in mål för NFF.

- Jag vill inte ha den pressen på mig. Det är alltid svårt att komma in i ett "nytt" lag. Jag har  inte spelat någon match i Nässjö FF sedan september månad 2015 då knäskadan inträffade. Visst känner jag ändå de flesta i laget och helt nytt blir det förstås inte.

Ersätter bortresta Johanna

Om det blir fler matcher för Frida i NFF-tröjan återstår att se. Den här gången passade det så bra eftersom Johanna Larsson, tvåmålsskytt senast i premiären, är bortrest nu mot Emmaboda i morgon.

- Jag ska sommarjobba i Göteborg i år på Hemköp (tidigare sommarjobb för Frida var på Ica i Nässjö) så vi får väl se om pusselbitarna passar ihop med allt för fler matcher med Nässjö den här säsongen, säger Frida.

Hon ser fram emot att åter få springa in på Skogsvallens gräsplan i morgon eftermiddag och spel i sin moderklubb.

- Visst, det ska bli väldigt roligt för jag känner mig i bra form, säger Frida som blir 22 i år men inte förrän i december månad.

 Amanda Holm har en liknade "knähistoria" som Frida men kom tillbaka i fin form förra säsongen. I seriepremiären gjorde hon en kanonmatch. Nu spelar åter damerna hemma på 1:a maj.

Amanda med liknade historia

Den ett år yngre mittfältaren Amanda Holm, som också är ett december-barn, har en liknade historia som Frida med skadat knä som höll henne borta från fotbollen i cirka ett och ett halvt år. Precis som Frida har  hon kämpat sig tillbaka (till förra säsongen) till fotbollen igen och är i bra form.

I premiären gjorde Amanda Holm en kanonmatch på mittfältet och blev även målskytt på slutet med det avgörande målet till 4-2 mot Westbo United.

Amandas knäskada var värre än Fridas på så vis att båda korsbanden gick sönder och hin tvingades till två operationer eftersom inre menisken inte höll efter sju månader.

- Då trodde jag nog att min fotbollskarriär var över, men inte ville jag sluta spela i så tidig ålder. Jag kämpade på med min rehab-träning med målet att jag bara skulle tillbaka. Jag tränar mycket benstyrka i dag. Är också noga med uppvärmning och träna ner efter matcherna. Men visst händer det att jag mellan matcherna kan få lite knävärk ibland.

NFF-tjejerna är nu spelsugna

När det inte precis varit tätt på given med matcher för NFF-damerna eftersom Oskarshamn drog sig ur serien och detta lag skulle Nässjö mött borta i sin andra match. Det blev nu mer än två veckors speluppehåll. Amanda är därför oerhört spelsugen.

- Stämmer precis, jag tror att alla i laget gått och väntat på den här andra matchen eftersom det gick så bra för oss i premiären. I går (läs lördag) var halva vårt lag i Eksjö och tittade på derbyt Eksjö-Vetlanda. Vi har flera kompisar som spelar i Eksjö denna säsong och vi ska  möta de här lagen i derbyn sedan. Det är perfekt för oss att se dem innan, säger Amanda.

Nykomlingen Vetlanda gick lite oväntat och vann med 5-3 mot en av seriefavoriterna.

- Jag tycker det var rättvist. Vetlanda skapade mest målchanser och var riktigt bra, säger Amanda.

Waggeryd i första bortamatchen

Om Emmaboda vet inte Amanda något mer än att de förlorade första matchen mot Växjö BK med hela 0-7 men vann den andra mot Alvesta med 3-1.

- De vet förmodligen inte mycket mer om oss. Det jämnar ut sig. Vi får gå ut och spela vårt spel och hoppas att det räcker till en ny seger.

På lördag spelar NFF-damerna borta för första gången i Waggeryd.

Frågan är då om Andreas Karlsson damer då har full poängpott i bagaget när de åker dit?

- Vi är så gott som ordinarie lag, frånsett då Johanna Larsson som är bortrest. Då får vi  in Frida mycket passande istället som fyller upp den luckan. Klart att vi ska kämpa för att försöka ta en ny trepoängare, säger NFF-tränaren.

Thomas Holmqvist

 

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info