Hoppa till sidans innehåll
Nässjö FF:s lagkapten Frida Nyberg tror inte att hennes lag blir så mycket sämre i år, trots att flera spelare försvunnit från fjolårslaget.

Frida tror på sitt lag trots att många spelare försvunnit

13 APR 2017 23:45
Sju förlorade spelare från fjolårslaget sätter sina spår i årets damlag i Nässjö FF. Mycket rutin har försvunnit och man kanske kan säga att våra damer får slå lite i underläge i år och försöka överraska med mycket ungdomlig sisu.
  • Uppdaterad: 14 APR 2017 00:03

24-åriga lagkaptenen Frida Nyberg, med sina 180 centimeter i strumplästen, står stadigt kvar hos NFF som stabil mittfältare de senaste tre åren sedan hon kom tillbaka från Husqvarna FF till säsongen 2014.

- Visst är det duktiga spelare vi har tappat, men jag tror att vi kan bli ännu tajtare som kompisgäng. De yngre tjejerna som kommit in är duktiga och kämpar enormt bra i matcherna. Vi ska inte behöva bli mycket sämre än i fjol, tror Frida.

NFF blev då femma efter en fantastisk höstsäsong med bara en förlust mot Eksjö borta.

Två spelare kan inte vara med den här säsongen, Louse "Lollo" Andersson och Emma Larsson båda på grund av mammaledighet. Men då har rutinerade Chris Sjölin återkommit i laget efter sin mammaledighet. En spelare som givetvis blir oerhört viktig i det unga NFF-laget där flera egna produkter nu får chansen att debutera i A-laget.

Fyra spelare till rivalen

Fyra spelare har plockats av seriekonkurrenten och rivalen Eksjö, mittbacksklippan Antonia Estunger, Emelie Åkerlund, Inez Jovanovic och Sanna Gustafsson.

Det gör förstås att derbymatcherna mot Eksjö i år, den 20 maj i Nässjö och den 9 september i Eksjö, blir ännu ett snäpp "hetare".

- Lita på det, säger Frida och skrattar.

Och fortsätter:

- Klart vi laddar lite extra i sådana derbymatcher mot gamla lagkamrater som inte ville vara kvar längre hos oss.

Försvann utomlands i fjol

I fjol på våren stack Frida iväg utomlands i mars och var inte tillbaka förrän slutet av maj. I år har hon spelat i varenda träningsmatch.

- Jag har lite känning i mina knän ibland, men det är bara att bita ihop och köra på. Jag vet att jag kommer få en viktig roll i vårt lag i år som lagkapten att hela tiden puffa på våra unga tjejer som inte har så mycket rutin att falla tillbaka på men de kämpar och ger allt för laget.

Bombsäkert tillhör Frida de allra längsta spelarna i serien och tycker själv att hon har stor nytta av sin längd på fotbollsplanen inte minst i nickdueller. Basket har hon aldrig spelat, men hennes lillasyster Moa finns med i damlaget hos KFUM Nässjö.

Nässjö har förstås allt att vinna och egentligen inget att förlora mot den stora seriefavoriten i år i damtvåan Eksjö. Utebliven serieseger skulle säkert ses som ett misslyckande för hårdsatsande Eksjö Fotboll.

Ytterligare en spelare har försvunnit från Nässjö FF till en seriekonkurrent i Ebba Warén som i år finns hos division 2-nykomlingen Fredriksdal/Äng.

Frida Bremer, systrarna Amanda och Emma Elofsson har inte lämnat Nässjö FF men studerar på annan ort och det är inte troligt att det blir så många matcher i NFF denna säsong.

- Jag tror nog att vi kan få hem dem ibland till vissa matcher, säger Frida.

Ett nyförvärv från Östergötland

Ett nyförvärv har Nässjö fått i Emma Nyman från Boxholm. En tjej som är polis till yrket och blivit arbetsplacerad i Jönköping.

- Vi fick beskedet här om kvällen att hon kan spela vidare hos oss. Det var bra. Det är en fysisk stark och vältränad försvarsspelare som orkar springa mycket. Hon går riktigt bra ihop med vår mittback Chris Sjölin. Vi har ändå några rutinerade tjejer kvar i laget sedan i fjol som exempelvis Johanna Larsson som blir viktig framåt, påpekar Frida.

Själv bor hon i Nässjös numera men pendlar till sitt arbete i Jönköping. Frida räknar med att vara Nässjö FF trogen och som lagkapten ser hon förstås fram att "leda" sitt lag där ute på planen.

I dagsläget ser det också ut som Malin Sjöberg kommer att fortsätta spela NFF. En tjej som kom från Landsbro i fjol och tillförde mycket i Nässjö FF.

Lotta ger sig inte i första taget

I målet fortsätter 45-åriga Lotta Gunnarsson och här kan vi ju snacka om massor av rutin som finns kvar i Nässjö FF.

- Det finns säkert några riktigt bra lag som vi får tufft mot i den här serien. Jag tycker ändå vi ska kunna var med i kampen om en mittenplacering som förra säsongen. En del lag är nya för oss som vi inte vet så mycket om, säger Lotta.

Serien ser intressant ut, även om det bara blev elva lag till slut eftersom FC Oscarshamn drog sig ur och inte ersattes med något från trean.

Tio derbymatcher väntar

Derbyliknande matcher blir det för Nässjö mot Fredriksdal/Äng, Eksjö. Vetlanda, Husqvarna och Waggeryd. Övriga lag i serien är Alvesta, Emmaboda, Westbo United, Växjö BK och Växjö DFF Akademi.

 Lagen från Växjö tippas vara bra och kanske något av dem kan ge Eksjö en match om seriesegern?  Seriesegraren går direkt upp och det lag som kommer sist av de elva åker ur.

Nässjö inleder hemma på annandag påsk mot Westbo United. Ett lag som ramlade ur ettan i fjol. Även andra matchen spelar Nässjö hemma, mot Emmaboda, på 1:a maj.

Mångårige huvudtränaren Pelle Elofsson har nu gått ner som assisterande tränare i NFF:s damlag och huvudansvaret vilar nu på Andreas Karlsson som aldrig tidigare tränat ett damlag.

Byter herrar mot damer

Andreas Karlsson, som i fjol tränade Stensjöns herrlag och aldrig tidigare tränat ett damlag, är i år ny huvudtränare. Den mångåriga huvudtränaren Pelle Elofsson finns kvar som assisterande tränare i år.

- Försäsongen har varit godkänd tycker jag, frånsett matchen i Vimmerby när vi föll med hela 0-8. Det gäller att vi spelar taktiskt i år. Jag vinner lika gärna med 1-0 som med 4-3. Vårt försvarsspel har oftast fungerat bra i år, medan vi framåt varit lite uddlösa, säger Andreas.

Om Westbo United vet inte Andreas Karlsson och Per Elofsson alls så mycket mer än att de åkte ur ettan förra säsongen och för lite sedan fick lämna återbud till en träningsmatch. Westbo hade då brist på spelare.

Seriepremiären på annandag påsk kommer att spelas på konstgräset klockan 15.00 eftersom ingen av gräsplanerna ännu är speldugliga på Skogsvallen.

Thomas Holmqvist

 

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info