Hoppa till sidans innehåll

Härlig vändning i seriefinalen!

18 JUN 2018 07:26
Det blev en härlig avslutning på söndagens seriefinal mellan våra tjejer och Ölmstad/Vistas dito - men Nässjö FF drog det längsta strået och knep samtliga poäng med en seger som till sist slutade 4-3.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 07:27

Matchen på Skogsvallen innehöll det mesta, både gällande spel, händelser och vädermässigt...  De första minuterna var det gästerna för hela slanten, och hemmalaget kom inte upp i någon nivå alls. Halva första halvlek ska sägas att det var i stort sett omöjligt att få till något spel över huvud taget - vädergudarna valde att släppa allt regn de sparat på sig under månader över matchen, och det bildades pölar på planen lite här och var.

Suddig bild? Nä, bara en väderrapport ifrån matchminut 15...

Gästande Ölmstad / Vista behärskade underlaget bäst, och var i ledning med 2-0 redan efter en kvart. Även 3-0 kom i första halvlek, men domaren hade koll på en offside som många av oss missade, och därmed fick gästerna gå till halvtidspaus med en tvåmålsledning. 

Halvlek två startade jämnt, men det var ÖIS / Vista som gjorde första målet, och många trodde att matchen rann Nässjötöserna ur händerna, men hemmatjejerna ville annorlunda. Nästan omgående kunde Kajsa Jonsson reducera en gång, och bara minuter efterår Tilda Dahlström göra detsamma, och vips var hemmalaget med i matchen igen. Så med dryga tjugo minuterkvar förvaltade Kajsa en straff - och minuterna efter det hittar Tilda återigen nätet - och på cirka kvarten är vändningen fullbordad!

Tilda Dahlström höll krutet torrt i regnet - två mål från henne denna söndag.

- Vi tar oss verkligen i kragen, och segrar som denna visar vilken härlig moral och kämpaglöd det finns  i gänget, säger en stolt Uffe Jonsson efter matchen. Till matchen kom NFF med en mängd skador och sjukdomar, och fick stuva om rejält till matchen. - Se Amanda Holm, nyss hemkommen och med bara ett par träningar i kroppen kommer hon in och hjälper oss när vi har alla dessa skador och sjukdomar, hon gör det strålande. Sedan gör Liza bra i från sig, Tilda Dahlström sliter hårt matchen igenom, Kajsa gör viktiga mål, men alla kan ta åt sig segeräran en sådan här match, fortsätter en nöjd Uffe.

Thelam Hafström, alltid på språng, fick pris som lagets lirare, och hon är ger aldrig motståndarna en lugn stund.

- Skönt att vi nu besegrat alla lag i serien, det lovar gott inför hösten, avslutar Uffe.

Thelma Hafström - alltid på språng.

En imponerande vändning som ger gott gry inför fortsättningen. Nu väntar Vrigstad borta på onsdag innan sommaruppehållet, och vi hoppas att segersviten förblir intakt våren ut.

Skribent: K K
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info