Hoppa till sidans innehåll

Hasse ny huvudtränare för Damerna

03 OKT 2019 23:14
Hans "Hasse" Claesson, tar över som huvudtränare för Nässjö FF:s damer där han tar över efter Uffe Johnsson, Mattias Germundsson och Niklas Pettersson.
- Det var läge nu, säger Hasse när NFF-redaktionen får en pratstund med honom.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2019 23:14

Nässjö FF Dam, under Pelle Elofssons ledning, kunde under torsdagskvällen presenterade Hasse Claesson som ny huvudtränare för Nässjö FF-damerna kommande säsong.

- Vi är oerhört nöjda med att Hasse valde att tacka ja när frågan kom, det känns som vi tar ytterligare ett steg åt rätt håll, menar Patrick Cantby, från styrelsen, och understryker vikten av att få in en tränare som inte har familjeband till laget.  - Med Hasse visar vi än tydligare att vi kan erbjuda tjejer som vill något med sin fotboll att Nässjö FF är rätt miljö att vistas i, säger han, och understryker samtidigt att Mattias, Uffe och Niklas Pettersson har gjort ett fantastiskt bra jobb med damerna under sin tid som ledare.- Otroligt bra, med tanke på att de har sina döttrar i laget, vilket kan bli lite trixigt ibland. - Vi i styrelsen och Pelle Elofsson som leder Damsektionen är väldigt nöjda på sättet de utvecklat våra tjejer på, menar Patrick.

Uffe blir kvar som ledare runt laget, en riktigt bra lösning, och man hade gärna behållt såväl Mattias som Niklas också, men de söker nya stigar på sin livskarta. Pelle Elofsson understryker att damsektionen är skyldiga dem ett stort  tack för väl utfört arbete, och önska dem lycka till med sina framtida utmaningar.

Uffe Johnsson blir alltså kvar runt Damlaget, och även Pelle Elofsson kommer fortsätta leda damsektionen, och finnas på Skogsvallen för att sprida sin positiva energi runt damerna på ett eller annat sätt under 2020. Även Uffe har påtalat värdet av att få in en "icke-förälder" som coach, och han är nöjd med beslutet Hasse tagit. - Vi har haft ett bra samarbete under säsongen mellan damlag och flickor -04 som Hasse jobbat i, så det är en kanonlösning, och samarbetet oss emellan är redan väl inkört, menar Uffe.

Hasse Claesson, en gång i tiden framgångsrik spelare i Nässjö FF, startade sin bana i tjejfotbollens värld på målenplan 2009, då han som ledare tog sig an flickor i åldern fyra-fem år. Flertalet av dessa har han sedan dess följt, och  han har varit en betydande del i Flickor -04 under de senaste åren. - Det blir en ganska naturlig övergång, säger Hasse, då många duktiga -04:or succesivt kommer få spela damlagsfotboll under kommande år, antingen i vårt division tre- eller vårt division fyralag, menar Hasse.

Hasse (knästående) i full fart med att vägleda F-04-tjejerna på Quality Cup 2017.

Hur känns att släppa F-04, om än i alla fall en del?

- Hm, det är med lite blandade känslor, det är ett härligt gäng, som det har varit en ymnest att få vara en del i. Jag kommer ändå ha bra koll på -04-gänget då de är på god väg in i seniorfotbollen, och det blir en lika spännande resa att leda Damlaget, och se vart den bär, fortsätter han.

Många runt flick/damfotbollen i NFF menar att införandet av division 4-laget var ett lyckat drag, och Hasse är en av dem.

- Vi har numera en mer komplett väg från flickfotboll till damfotboll, och jag hoppas kunna bidra till att täta dessa skott ytterligare framöver, säger han.  - Jag vill bygga vidare på det som finns, men kanske med ytterligare noggrannhet.

Har du bra koll på damlaget idag?

- Jo men det tycker jag, och jag tycker, att damlaget fungerat riktigt bra under året, både på träning och match, men visst vill jag försöka göra saker ytterligare ett snäpp vassare, menar Hasse.Träningsdosen är en aspekt. - Jag tycker vi måste kunna erbjuda tre pass i veckan under säsong, även om jag vet att det ibland är tufft när man pendlar eller har mycket i skolan, men möjligheten måste finnas, menar jag.

Nässjö FF missade i år en kvalplats med ett måls marginal, hur ser målbilden ut inför 2020?

- Rent resultatmässigt är det omöjligt att sia om något komande säsong, serien kan vara helt annorlunda vad det gäller lag och kvalité, men jag vill att vi blir lite bättre på allt vi gör. - Vart det leder kan man ju omöjligt veta, fortsätter han. 

Till sist, ett stort lycka till från NFF-redaktionen, har du något att tillägga?

- Tack för det, och, jag hoppas mitt beslut skickar positiva signaler till alla fotbollstjejer. Signaler, som säger att vi vill någonting med dam och flickfotbollen i Nässjö FF. Nu kör vi!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info