Hoppa till sidans innehåll

Kämpamatch av NFF-damerna men uddamålsförlust i derbyt

21 MAJ 2017 08:59
Nässjö FF:s damer gjorde kanske vad man kan begära i ett derbyt mot hårdsatsande seriefavoriten Eksjö Fotboll i eftermiddag på Skogsvallen. Men det blev en uddamålsförlust med 0-1 (0-1) i en match som lika gärna kunde ha slutat 0-0.
  • Skapad: 21 MAJ 2017 08:59

Nässjö föll med flaggan i topp som man brukar säga med tanke på att Eksjö plockat till sig några av Nässjös bästa spelare till årets säsong.

Segermålet kom i första halvlekens sjuttonde minut genom Linnea Melkeraanen bakom den 14-åriga seriedebutanten i A-laget i NFF-målet, Ellen Sjösten.

Ordinarie rutinerade målvakten Lotta Gunnarsson i Nässjö FF var nämligen bortrest den här helgen och Ellen fick chansen.

- Jag fick veta det i god tid att jag skulle stå i derbyt mot Eksjö och har haft tid att förbereda mig. Visst var det ändå nervöst att göra A-lagsdebut utomhus i damlaget i dag (Ellen har tidigare stått i inomhuscuper). Målet är väl inte mycket att säga om. Jag gick ut på inlägget och fick första skottet på axeln och returen gick sedan in i mål från distans, förklarade Ellen som fyller 15 år om cirka en månad.

Starka försvar gav få målchanser

Det här var ett derby där det skapades väldigt få målchanser, utan det blev mest kamp ute på planen med starka försvar i båda lagen. Där stod Nässjö emot bra. Speciellt i andra halvlek.

Nässjös mittbackspar Chris Sjölin (bästa hemmaspelare) och Johanna Ekenstierna spelade enormt säkert och tog udden av Eksjös anfall. På mitten jobbade lagkapten Frida Nyberg hårt hela matchen visade stark vilja. Det var ju på vilja och kämpatag som Nässjö skulle slå Eksjö.

- Vi gör en match som vi kan vara nöjda med, men det är förstås aldrig roligt att förlora. Vi får inte den där stora kvitteringschansen eftersom vi är lite tunna framåt i dag. Det beror väl samtidigt på motståndet. Alla i laget visar ändå en härlig vilja och det kanske borde slutat 0-0. Eksjö har inte heller så många målchanser, tyckte mittbacken Chris Sjölin.

Borde slutat mållöst

Nässjös rutinerade mittback flyttades upp i anfallet under slutet av andra halvlek för att möjligen kunna fixa en kvittering för Nässjö.

- Vi har lite för lite bollinnehav och inte tillräckligt med tålamod i dag för att kunna bita oss fast på deras planhalva och få tryck på dem. Därför får vi inte den riktiga kvitteringschansen. Jag tycker tjejer gör en bra insats, trots förlusten. Vi ger Eksjö en tuff derbymatch. Tycker nog att det borde slutat 0-0. Det är en typiska sådan match i värmen, sa NFF-tränaren Andreas Karlsson.

Tuff vecka för NFF-tjejerna

NFF-tränaren  och hans spelare har en tuff vecka framför sig nu. På tisdag väntar det match i Svenska Cupen på Skogsvallen mot division 1-laget Mariebo och på lördag sedan svår bortamatch mot topplaget Husqvarna FF.

- Det är bara att gilla läget. Att spela mot bra lag har vi nytta av sedan i serien. Vi kommer plocka mer poäng framöver i serien när vi som nu kan ge ett favorittippat Eksjö, menade NFF-tränaren Andreas Karlsson.

I slutminuterna fick Nässjö en frispark i giftigt läge utanför straffområdet och många runt Skogsvallen denna soliga eftermiddag hoppades på hemmakvittering. Mittfältaren Tilda Engberg tog i lite för mycket och sköt bollen över målet.

Men en eloge ändå för hela Nässjös lag som bjöd upp till kamp i årets första der by mot Eksjö, I höst blir det returmöte på Ränneborg.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info