Hoppa till sidans innehåll

Kan NFF-damerna hålla i formen nu mot jumbolaget

17 JUN 2016 17:36
Efter att ha tagit poäng mot topplaget Eksjö Fotboll i tisdags kväll på Skogsvallen efter en riktigt bra match från Nässjö FF:s damer, väntar nu jumbon Ljungby på bortaplan under lördag eftermiddag.
  • Skapad: 17 JUN 2016 17:36

Ljungby har inte vunnit någon match, men spelat två oavgjorda mot Tranås/Torpa och Värnamo U. Två lag som Nässjö förlorat båda matcherna mot. Så det finns nog all anledning för Nässjö att se upp med detta motstånd i helgen.

  • Klart att vi ska åka ner och försöka vinna, men det finns inga lätta matcher. Vi gjorde en rejäl urladdning mot Eksjö och helt klart var det vår bästa match så här långt. Det stärker oss mycket. Vi är på gång nu, menar NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Tilda testar innan matchstart

Johanna Ekenstierna, som räddade poängen för Nässjö genom att kvittera fyra minuter före slutet sedan hon flyttats upp från försvaret, ytterback, till anfallet, har sedan varit sjuk.

Det finns ett litet frågetecken för henne till lördag. Även för Tilda Engberg som haft känning av en skada sedan derbyt mot Eksjö. Men Tilda kommer testa innan matchen i Ljungby, om det kan bli spel för henne.

 Frida Nyberg, som kommit hem från utlandsresa och fanns med på bänken senast mot Eksjö. Men på lördag är hon förhindrad att vara med. Backen Amanda Elofsson som startade senast mot Eksjö och som också är hemma efter lång utlandsresa, får förtroendet från start igen.

  • Det ser bra ut just nu och kan vi bara följa upp den fina insatsen mot Eksjö, så finns det säkert stora chanser till poäng nu på lördag. Men Eksjö hade det tufft borta mot Ljungby också och vann ”bara” med 1-0. Vi måste vara beredda på en tuff uppgift.

Bara en handfull mål

Både Nässjö och Ljungby har haft det tufft med målgörandet i seriespelet. Båda lagen har bara fått till fem fullträffar på sju matcher.

En match återstår sedan innan sommaruppehållet och det blir direkt efter midsommar då det åter är bortamatch för NFF och returmöta mot Mariebo. Ett lag som Nässjö besegrade hemma i premiären med 2-1.

Matcherna i damtvåan i denna omgång är: Värnamo-Habo (fredag), Eksjö-Husqvarna (lördag), Egnahem-Tranås/Torpa (lördag), Ljungby-Nässjö (lördag).

Thomas Holmqvist

 

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info