Hoppa till sidans innehåll

Kan NFF-damerna skrälla mot topplaget?

13 JUN 2016 21:33
Det skiljer tio poäng upp till serieledande Eksjö Fotboll för Nässjö FF:s damer inför tisdagskvällens derby på Skogsvallen.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2016 10:32

Hårdsatsande Eksjö som fått spelare i år både från Ormaryd och Landsbro har ännu inte förlorat någon match i damtvåan.

  • Vi har väl egentligen allt att vinna och inget att förlora i en sådan här match. Inte är vi nöjda med poängutdelning (6). Men det blev ändå något av en vändning i serien när vi slog Egnahem borta och redan matchen innan i andra halvlek mot Habo, plus senast när vi följde upp det med en seger i Hyundai Cup mot Älmhult, säger 19-åriga mittbacken Antonia Estunger.

Ställs mot fem gamla kompisar

Nu ställs Antonio mot fem före detta lagkompisar i fjol i ettan med Ormaryd (detta damlag lades ner till i år). Men Antonia, som bor i Malmbäck, följde inte med till Eksjö utan valde Nässjö FF där hon trivts mycket bra och genomgående varit Nässjös bästa spelare så här långt. Visst har hon ett stort ansvar mot Eksjö att hålla ihop sitt försvar. Något av en nyckelspelare i hemmalaget mot gamla lagkompisar.

  • Eksjö är förstås riktigt bra med så mycket förstärkningar från Ormaryd. Men det gäller att inte ha för mycket respekt från vår sida, utan våga. Det blir säkert en tuff fysisk kamp också där ute på planen, tror Antonia.

Hon har spelat mittback i alla matcher i tvåan, men på några andra positioner i NFF:s U-lag.

  • Målskyttet är väl det som vi haft problem med hela säsongen. Men jag tycker vi är på uppgång nu efter tidigare svaga insatser mot Tranås och Värnamo, då vi var inne i en formsvacka,

Klara för kvartsfinal i cupen

Mot Älmhult hemma i cupen blev det seger med 6-5 efter straffavgörande, då Emma Elofsson blev hjälte när hon slog in den sista straffen. Innan hade NFF-målvakten Lotta Gunnarsson gjort en jätteparad med foten och på sätt och vis också var hjälte som ofta en målvakt blir i straffavgörande och tog NFF till kvartsfinal.

Nässjö låg under med 0-2 en bit in i andra halvlek innan Lisa Nilsson och Sanna Gustafsson kunde fixa kvittering med var sitt mål. Mållös förlängning gjorde att det hela fick avgöras på straffar.

  • Det var vår match, det här skulle vi avgjort på ordinarie speltid. Ingen hade kunnat protestera om vi haft en halvtidsledning på ett par mål. Älmhult är ett topplag i sin division 2-serie och jag hade nog väntat mig att de skulle varit ännu bättre. Samtidigt gjorde vi hela laget en riktigt bra insats, menar Antonia.

Hösten kommer bli bättre

 

Antonia tror att Nässjös höst kommer bli ännu bättre än våren. Dels har två spelare kommit hem nyligen från utlandsresor, Amanda Elofsson och Frida Nyberg. Vi får se i morgon kväll om tränare Per Elofsson plockar med någon av dem.

  • Eksjö är skyhöga favoriter förstås mot oss och kommer troligen ha mycket boll. Vi får säkert inrikta oss på snabba omställningar för att kunna störa dem. Ett derby är alltid ett derby och våra tjejer ser fram emot den här matchen nu på hemmaplan. Vi måste självfallet tro på att vi kan rubba Eksjö, säger Elofsson.

Det glömmer man aldrig i NFF

Spelsugna är ju bara förnamnet för Nässjös tjejer och cupmatchen mot Almhult för cirka en vecka sedan kom mycket lägligt för NFF-tjejerna..

I synnerhet som det inte blev någon match mot Husqvarna FF då denna förening vägrade att byta matchdag, trots att Nässjö FF hade så många studenter den lördagen att de inte fick ihop lag. Husqvarna FF tog hellre en walkover-vinst, än att spela om poängen.  

Skrämmande och jättesvagt agerat av denna fotbollsklubb, bara några mil bort från Nässjö, måste man säga.

  • Det är inte lönt att denna förening kommer till Nässjö FF någon gång i framtiden och försöker ändra matchdatum. Det här glömmer vi aldrig, påpekar Elofsson.

Som det ser ut nu så gör Eksjö och just Husqvarna FF upp om serieguldet i damtvåan. Från Nässjö FF:s sidan håller man säkert nu en extra tumme för Eksjö i den kampen, även om NFF-tjejerna givetvis inte ger bort några poäng gratis i morgon kväll på Skogsvallen.

Louise ”Lollo” Andersson är avstängd mot Eksjö. Nyförvärvet Malin Sjöberg från Landsbro har ännu inte spelat någon seriematch på grund av en knäskada och lär få vänta till hösten med första seriematchen i NFF.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info