Hoppa till sidans innehåll

Klar seger för NFF-damerna i kommunderbyt

09 MAJ 2017 22:15
Som väntat tog Nässjö FF sin tredje seger i damtvåan i kväll i kommunderbyt mot nykomlingen Fredriksdal/Äng. Det blev till slut 3-0 (1-0) efter en klart godkänd andra halvlek av NFF-tjejerna.
  • Skapad: 09 MAJ 2017 22:15

Den första halvleken höll ingen högre klass med mängder av felpass och dåliga beslut. Det tog 22 minuter innan hemmalaget fick hål på gästerna när Hannah Jarnehammar var på rätt plats och påpassligt gjorde sitt första A-lagsmål någonsin.

Fredriksdal/Äng hängde med bra i första halvlek och hade en vass kvitteringschans när NFF-målvakten Lotta Gunnarsson fick tänja sig i hela sin längd för att tippa bort bollen. Men Fredriksdal/Äng väntar fortfarande på sitt första mål i tvåan.

Frida frispelade Johanna

Johanna Larsson brukar ofta vara Nässjös matchvinnare och när hon i den 52:a matchminuten blev frispelad av Frida Nyberg gjorde hon inget misstag utan placerade bollen säkert vid ena stolpen. Då förstod man att den här matchen var avgjord.

I slutsekunderna av matchen kunde den pigga inhopparen Alicia Ärleskog göra 3-0. Alicia som verkligen hade jobbat till sig det målet genom sitt starka inhopp i andra halvlek.

Samlade energi i paus

Matchens lirare hos Nässjö fanns i den 22-åriga mittbacken Johanna Ekenstierna som nog inte gjorde ett enda misstag i försvaret under hela matchen och rättvist fick priset som bästa hemmaspelare, en brödkasse från Princess konditori.

Hos gästerna fick målvakten PatriciaWedegård brödkassen och det var hon sannerligen värd.

- En gång där borta på egen planhalva kom min passning till fel adress, men annars tycker jag det stämde bra för oss där nere i försvaret, säger Johanna och pekar efter matchen bort mot den planhalva som felpasset kom på.

- Vi sa i omklädningsrummet i paus att vi var tvungna att bli mer aggressiva i vårt spel i andra. Vi samlade energi i halvtid som jag tycker vi fick ut bra i andra halvlek, förklarar Johanna.

A-lagsdebut som 14-åring

I åtta år har hon spelat i Nässjös damlag. Var alltså bara 14 år när hon gjorde A-lagsdebut. Frågan är om inte denna tjej har varit lite av damlagets mest underskattade spelare under flera år nu.

Hon gör alltid sitt jobb och sällan eller aldrig några stora misstag. Men rubrikerna efter matcherna har ofta andra spelare fått. Ekenstierna är spelaren som är så oerhört nyttig och gör alltid sitt jobb för laget.

Mot Emmaboda när Nässjö föll med 1-3 så bad Johanna att få vila en stund (fria byten) för att hon var slutkörd. Då gjorde Emmaboda två mål när hon satt på avbytarbänken.

- Jag kan nog hålla med om att jag sällan har matchhjältesrollen i laget. Det får för det mesta målskyttarna. Men jag trivs i min försvarsroll med aggressivt spel och att jag ofta drar nytta av min snabbhet. Den har jag fått efter min mor som har spelat ute i Ormaryd och var snabb på planen.

Nästa match blir tuff

Johanna har jag kommit och gått lite under årens lopp som spelare eftersom hon råkat ut för skador i båda sina knän.

- Många har nog trott ibland att jag slutat spela fotboll, men jag har alltid kommit tillbaka.

Johanna håller med om att Nässjös passningsspel i första halvlek var för dåligt och inte så säkert och bestämt som man måste kräva i ett kommunderby.

 Det spel som Nässjö visade i andra halvlek måste plockas fram under hela matchen nu på lördag när det är bortamatch i Växjö mot ett av topplagen.

- Det ser förstås svårare ut än de två senaste matcherna som vi vunnit nu mot Waggeryd och Fredriksdal/Äng. Men vi har alltid haft en förmåga i Nässjö FF:s damlag att plocka fram storspel mot de bra lagen och har svårare att spela bra kanske mot de som ska vara sämre. Du ska se att vi kommer göra en bra match där på lördag. Nu har vi nio poäng att luta oss mot också, sa Johanna innan hon sprang in till omklädningsrummet för att fira derbysegern med lagkamraterna.

Över hundra på derbyt i kylan

Några fler spelare i Nässjös lag som bör få ett extra plus i kanten var högerbacken Claudia Schultz. Hon var den enda som skapade möjligheter i första halvlek. I andra kom Johanna Larsson igång i anfallet med sina löpningar då hon också fick bättre bollar att jobba på.

128 personer såg detta damderby på Skogsvallen i kväll i kylan.

Mål, Nässjö: Hannah Jarnehammar, Johanna Larsson, Alicia Ärleskog.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info