Hoppa till sidans innehåll
Kajsa Jonsson, Moa Germundsson, Tilda Robertsson, Emma Tolk och Ellen Sjösten är några av de unga tjejer som fått chansen i damlaget i år.

Många unga tjejer har fått chansen i damlaget i år

28 SEP 2017 21:45
Nässjö FF:s damlag har den här säsongen inte spelat med samma lag två matcher i rad. Det har gjort att många spelare mellan 15-17 år har fått chansen och verkligen tagit till vara på den.
  • Skapad: 28 SEP 2017 21:45

Tolv spelare i dessa åldrar har spelat till och från i vårt damlag. 15-åringar som målvakten Ellen Sjösten, Emma Tolk (varit helt ordinarie en längre tid), Ellen Andersson, Vendela Ekman, Tova Lundman, Kajsa Jonsson och Thelma Hafström.

16-åringarna Moa Germundsson och Tilda Robertsson, plus 17-åringarna Claudia Schultz (varit ordinarie i damlaget i två år) Wilma Lindgren (också ordinarie i A-laget hela säsongen) och Stina Svensson.

- Våra unga tjejer har sannerligen överraskat när de fått chansen i A-laget. Jag trodde inte de skulle klara det så här bra. Bara sedan i vintras har de utvecklats mycket i sitt spel, menar damlagets assisterande tränare Pelle Elofsson.

Pelle kommer att fortsätta i någon roll även nästa säsong och firar då tioårsjubileum hos Nässjö FF:s damer.

- Klart det är inspirerande att se dessa duktiga talanger som tar för sig så bra i vårt A-lag. Om man ska se det positiva med att vi aldrig har spelat med samma lag två matcher i rad är ju att dessa ungdomar får chansen. För framtiden har det förstås varit bra men kanske inte för en tränare som ska spela ihop ett lag med fungerande spelsystem.

Sista hemmamatchen

På lördag spelar Nässjös damer sin sista hemmamatch för säsongen när Alvesta kommer på besök.

Det var ett lag som Nässjö föll mot borta, men Alvesta ligger ändå efter NFF:s damer i tabellen.

- Vi har väl gjort några plumpar i år som vi inte är nöjda med. Alvesta borta bland annat i våras och i höst mot Waggeryd hemma, som vi båda förlorade och Fredriksdal/Äng borta där vi spelade oavgjort. Det är väl så att våra tjejer spelar bättre mot de bästa lagen och sämre mot de sämsta, tycker Elofsson.

Hemma mot Husqvarna FF blev det bara förlust med 1-3 och mot Eksjö i våras 0-1 sedan Nässjö länge varit i poängläge.

Värva eller långsiktig satsning?

Det är kanske är så att ni kommer satsa långsiktigt på de egna yngre tjejerna före att värva med snabbare framgångar, eller vad tror du?

- Det är bitar som säkert går att kombinera. Om spelare vill hit från andra klubbar tackar vi förstås inte nej. Samtidigt vet vi om att de finns gott om talanger i vårt egna led. Varje säsong brukar vi tappa spelare som lämnar Nässjö på grund av studier eller jobb på annan ort. Vi tappade många spelare till den här säsongen till andra klubbar.

- I en stympad division 2-serie (två lag drog sig ur) har vi ändå ett antal lag efter oss. Men nu ska vi göra en bra avslutning hemma mot Alvesta och i sista omgången mot Vetlanda borta. Sedan börjar vi jobba mot nästa säsong, avslutar Pelle Elofsson.

Matcherna i omgången: Nässjö-Alvesta, Emmaboda-Eksjö, Waggeryd-Växjö DFF Akademi, Fredriksdal/Äng-Vetlanda.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info