Hoppa till sidans innehåll
Amanda Holm och Tilda Engberg två starka mittfältare hos Nässjö FF som gillar att NFF spelar med trebackslinje i höst.

Nässjö FF:s damer håller tätt med trebackslinje

02 SEP 2016 18:13
218 minuter har Nässjö FF:s damer lyckats med att hålla nollan med en trebackslinje!
  • Uppdaterad: 02 SEP 2016 18:47

De 38 sista minuterna i första höstmatchen hemma mot Värnamo när det blev seger med 6-2, sedan blev det 0-0 i Tranås och senast 5-0 hemma mot Habo.

-Vi lärde oss många gånger av förlustmatcherna i våras när vi var nära många gånger att hämta in underlägen i andra halvlek sedan vi gått ner på en trebackslinje, menar de två mittfältarna Amanda Holm och Tilda Engberg.

Två spelare som får jobba mycket på planen både upp och ner med både defensiva och offensiva uppgifter.

Jumbon kan bli en tuff uppgift

Nässjö FF:s damer ligger nu sexa i serien, en placering som med säkerhet garanterar fortsatt spel i damtvåan efter omläggningen av seriesystemet till kommande säsong.

I morgon eftermiddag på Skogsvallen möter NFF jumbon Egnahem på hemmaplan. På bortaplan blev det vinst med 1-0. Egnahem som har slagit serietvåan Eksjö och ett lag som NFF får se upp med.

-Vi var lite illa ute på slutet senast mot Egnahem då de pressade tillbaka oss för kvittering. Men redan tidigt i matchen borde vi avgjort med fler mål på våra chanser, menar Tilda.

NFF-produkter som kom hem

De här två tjejerna har mycket gemensamt, inte bara det att de är födda -96 båda två och är mittfältare. De har också spelat flicklagsfotboll i Fredriksdal, även om de från början är NFF-produkter, även om Amanda inte hann med så mycket flickfotboll i Nässjö FF.

Båda två flyttade ut till Fredriksdal, men inte samtidigt, så därför blev det inga flickmatcher tillsammans i FBK. När Tilde flyttade ut till Fredriksdal flyttade Amanda in till Nässjö. Båda två gjorde mycket mål under sin tid som flickspelare.

I Nässjös damlag är det denna säsong Tilda som gör mer mål än Amanda, som mest står för framspelningar.

-Jag är ännu inte ifatt rent konditionsmässigt efter min korsbandsskada som tog ett och ett halvt år av min fotbollskarriär med comeback denna säsong. Det var i Eksjö det hände och med lite oro i kroppen springer jag in på denna plan när vi möter Eksjö på bortaplan (17 september), säger Amanda.

Hemma mot Eksjö gjorde säkert Nässjö sin bästa match för säsongen (1-1) och stora delar av matchen var de det bättre laget och borde vunnit.

Herrar och damer krockar

Nässjö har också kvar att möta Husqvarna FF och Ljungby på hemmaplan.

Husqvarna möter Nässjö den 10 september, samtidigt som herrarna spelar hemma mot Linköping. En oturlig krock i spelschemat på exakt samma tid.

Herrlaget kommer spela på A-planen, medan damerna får ta en annan plan.

Amanda och Tilda tycker det är synd att de inte får möta topplaget HFF på A-planen eftersom de inte mött detta lag någon gång i år.

Husqvarna krävde walkover före att byta matchdag när inte Nässjö kunde ställa upp borta på utsatt matchdag trots att NFF försökt flytta matchen redan på seriekonferensen i februari. Allt för många NFF-spelare  tog studenten samma dag som matchen skulle ha spelats.

Det hade varit roligt om NFF hade gjort en fotbollens dag nästa lördag, tycker Tilda och Amanda. Damerna kunde spelat innan herrmatchen på A-planen varvat med lite jippon runt om de två matcherna.

Damerna och herrarna har haft gemensamma aktiviteter redan denna säsong som ett träningsläger i Danmark och inomhusträningar med dans under vinterhalvåret.

Nässjö FF-tränaren Pelle Elofsson tycker att förslaget om en sådan här hemmadag för seniorlagen med både dam- och herrmatch på A-planen efter varandra vore bra för sammanhållningen i föreningen till nästa säsong.

Den här säsongen är det enligt Pelle för sent att försöka gå ut och ändra matchtider till den 10 september.

Krocken på Skogsvalen med herr- och dammatch samtidigt får Nässjö FF ta den här gången.

Hur länge lyckas NFF:s damer hålla nollan i höst?

-Förhoppningsvis ett bra tag till. Vi gjorde det ju borta mot Egnahem, så varför inte hemma i Nässjö också. Nu i höst är vi taggade direkt i matcherna och hamnar inte i underläge som i våras, säger Tilda.

-Förhoppningsvis kommer publiken nu när vi spelat så bra hemma med elva mål på två matcher. Det är till största delen vårt lag som spelat bra, inte motståndet som varit svagt. Vi fick det inte att lossna framåt i våras, skapade målchanser men bollen ville inte in. Men vi lärde oss av trebackslinjen när vi försökte hämta in stora underlägen och var nära att lyckas. På något sätt stärkte det oss nu till hösten, menar Amanda.

Nässjös målvakt den rutinerade Lotta Gunnarsson med 28 A-lagssäsonger bakom sig vill säkert gärna fixa sin tredje raka nolla på lördag eftermiddag.

-Hon är viktig för vårt annars så unga utvecklingsbara lag och tycks fortfarande ha lika roligt med fotboll som vi yngre tjejer i laget, säger Tilda.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info