Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF stärker truppen med erfaret nyförvärv

12 NOV 2019 20:45
Rebecca Gren är Nässjö FF:s senaste nyförvärv till damlaget, en erfaren spelare med bred fotbollshistorik i bagaget. Rebecca kommer närmast från Egnahems BK, men väljer nu alltså spel i Nässjö FF.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2019 20:45

Rebecca flyttade till Nässjö för drygt ett år sedan, men valde då att spela kvar i Egnahems BK, men till 2020 får hon alltså Skogsvallen som hemmaplan. - Vi är väldigt glada att kunna knyta Rebecca till oss, säger coach Hasse Claesson, hon kommer bidra såväl på  som utanför plan, menar han nöjt.

Rebecca Gren, "Bäsa" ibland kallad, klar för Nässjö FF 2020.

Rebecca började sin fotbollsbana i Västergötska Källby, och spelade i Källby IF samt Sils IF innan studier till sjuksköterska i Jönköping lockade. Under studietiden blev det spel i Huskvarna FF samt i Hovslätt, innan fotbollssejouren i 036-land avslutades med spel i Egnahems BK. - Jag pluggar nu igen i Jönköping, (till specialistsköterska), men då jag och min sambo Fredrik bor i Nässjö, samt att jag fick ett bra intryck av klubben när jag nu har provtränat och träffat ledare och spelare, så känns det spännande att spela här, säger Rebecca. 

 

Till ledarstabens glädje kommer Rebecca även ta på sig en roll som "assisterande ledare", något som Hasse och de andra är väldigt glada för. - I och med att vi saknar en kvinnlig ledare så kommer Rebecca fungera som ett bollplank till oss ledare, och det kan vara till stor nytta. Kanske finns det signaler hos tjejerna som vi killar inte alltid ser, och kanske finns det saker som vi inte uppfattar i omklädningsrummet, då kan det vara bra med ett bollplank, menar Hasse vidare. 

- Det blir en ny roll för mig, en spännande utmaning och jag har fått förväntningar inför säsongen, menar Rebecca, men fokus är i första hand på spel. - Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet, och jag ser mig själv som en centralspelare, med spelförståelse som främsta egenskap, fortsätter Rebecca. - Passningsspelet är min styrka, men, en egenskap som ibland kommer till användning är mina långa inkast, kanske kan det bidra, skrattar Rebecca.

- Jag tycker hon visar en härlig inställning och vilja, och hon sitter på mycket fotbollskunskap, fortsätter Hasse Claesson, och får medhåll av Uffe Johnsson. - Jo då, hon blir helt klart ett tillskott, håller Uffe med, riktigt kul att vi får in Rebecca i gruppen.

NFF-redaktionen ser med spänning fram emot kommande inomhussäsong, och hälsar Rebecca, ( eller "Bäsa" ) , välkommen till föreningen!

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info