Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF tog poäng i derbyt mot serieledande Eksjö

14 JUN 2016 22:17
”Bara” 1-1 mot serieledarna!
Jo, så kan man faktiskt sammanfatta kvällens damderby på Skogsvallen sedan hemmalaget Nässjö skapat så gott som allt i heta målchanslägen i matchen.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2016 13:43

Obesegrade Eksjö kom riktigt ”billigt” undan mot ett NFF som gjorde sin bästa match på mycket länge.

Båda målen kom när mindre än tio minuter var kvar av matchtiden. Alla trodde nog att det var kört för Nässjö när Amanda Tapper sprang igenom och gjorde 1-0 för gästerna i matchminut 83.

Claudia hade chanserna

Tre minuter senare kom en mycket rättvis kvittering för NFF genom Johanna Ekenstierna som på nära håll ”stänkte” in 1-1 upp i nättaket. Men de flesta målchanserna hade en annan tjej i Nässjö.

  • Jag borde väl gjort tre mål själv på alla mina frilägen, sa 15-åriga jättetalangen Claudia Schultz i Nässjös anfall.

Jo, vi räknade till tre mycket klara målchanser för Claudia där man nästan antecknat mål redan i blocket, en i första och två i andra.

Hon är vass där framme och skapar chanser, men hade inte riktigt kylan att sätta dem. Frågan är om hon inte skulle haft en straff också i andra när hon i friläge fick en armbåge i ryggen.

  • Jag tycker det är solkklar straff då jag får en tryckare i ryggen och inte kan behålla balansen inne i straffområdet. Men när Eksjö gör 1-0 så nära slutet så får vi kanske ändå vara nöjda med att det blev poäng. Trots att det är vi som skapar alla heta målchanser, tyckte Claudia.

Hon börjar på Brinellgymnasiet till hösten och förhoppningsvis får Nässjö FF behålla sin talang ytterligare några år till.

  • Vi får se vad som händer, det kan nog bli så. Vi har ett härligt framtidsgäng i Nässjö, så visst lockar det att vara kvar.

Antonia gjorde en ny toppmatch

Poängen var oerhört viktig att ta för Nässjö FF och visa att man hänger med ett så meeriterat lag som Eksjö, även om Pelle Elofssons tjejer låg närmast segern mot topplaget.

Antonia Estunger, mittbacken i Nässjö, var helt suverän i särklass bästa spelaren på planen. Hon gjorde väl inte ett enda misstag denna kväll inför en stor publik när det var gratis inträde på Skogsvallen till detta derby och en hel del Eksjöbor förstås på läktaren också.

Hela Nässjös lag måste framhållas men där Claudia Schultz där framme jobbade stenhårt och skapade då också chanserna. Emma Larsson på mittfältet vann också mycket boll och var viktig för hemmalaget.

 

Vi skulle haft straff

Det är mycket som talar för att Nässjös damer går mot en betydligt bättre höst, än våren varit. Att kryssa mot duktiga Eksjö stärker förstås. Men så hade nu också Pelle Elofsson nästan alla sina tjejer tillgängliga så när som ett par stycken.

  • Visst gör vi en kanonmatch i två halvlekar. Den andra något bättre än första. Eksjös målchanser är lätträknade en sådan här dag. Jag tycker också det var en klar straff som domaren blundade för, plus ett antal missade frilägen som vi har gör att jag ändå grämer mig lite över att vi inte fick vinna. Men poäng på slutet som vi tog är bra också, summerade Pelle Elofsson.

Damerna har visat vägen

Nässjö fick en hel del beröm från Eksjö-håll också och det ska NFF-tjejerna ha efter en sådan här insats i kväll. Men ett topplag har ofta marginaler med sig samtidigt som det gäller för Nässjö också att göra mål på jättechanserna. Hemmalaget visade ändå moral in i det sista och att kunna kvittera mot seriesegrarna betyder säkert en hel del inför fortsättningen.

Inget snack om att NFF-poängen var rättvis. När det stod 0-0 i paus var det med mersmak för Nässjö också. Frågan är om herrlaget kan göra om det här och plocka poäng mot serieledande Assyriska hemma på Skogsvallen nu på lördag. Kanske damerna i klubben nu visade vägen att inget är omöjligt i fotboll.

Mål, Nässjö: Johanna Ekenstierna.

Eksjö: Amanda Tapper.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info