Hoppa till sidans innehåll

Nässjö missade slutspelet i Hyvelcupen

26 JAN 2018 22:26
Ett rekordungt Nässjö FF föll i samtliga tre matcher i fredagens Hyvelcup som avgjordes i Bodafors sporthall på fredagskvällen. - Vi faller i mångt och mycket på misstag som kan förknippas med juniorfotboll och orutin, säger Uffe Johnsson.
  • Skapad: 26 JAN 2018 22:26

Tre förluster, 0-2, 0-1 & 2-3 emot Fredriksdal / Äng, Torpa / Tranås samt Hultjö IF skrevs resultaten till för detta unga Nässjö FF. 

Första matchen mot Fredriksdal / Äng präglades av nervositet, och Nässjötjejerna stod inte riktigt att känna igen, det kändes som att nerverna satt utanpå tröjan emelllanåt. - Det var nervöst, och framför allt väldigt stressigt, säger Mattias Germundsson, och från läktarplats var det inte svårt att hålla med om den forne mittbacksgeneralens analys. Allt för hastiga beslut, och bollen verkade emellanåt vara något man ville bli av med. F / Ä är i matchen inte särskilt mycket skickligare, men de behåller lugnet och kan få in två ganska snabba bollar som blir ytterligare stressmoment för Nässjötjejerna.E

Emma Tolk i ett offensivt försök mot Fredriksdal / Äng

Match två var bättre från Nässjös sida, men motståndet var även ett snäpp vassare, och Nässjö räckte helt enkelt inte till. "Juniormisstag" är det lätt att prata om, men det är misstag av denna sort som fäller Nässjö FF i match två. Tranås / Torpas seger, 1-0, är nog ganska rättvis, men Nässjö hade två "långstraffar" i slutskedet av matchen, dock fick T / T:s målvakt händerna på bägge straffarna.

F

Frida Nyberg håller koll på en Hultsjöspelare

I och med de två förlusterna var chanserna till avancemang lika befintligt som ett ärligt ansikte runt ett pokerbord, d.v.s. obefintliga. Match tre ändå okej, två bollar hittar nätet via Vendela Ekman och Kajsa Johnssons fötter, men tre insläppta innebar förlust även i sista matchen. - Vi ser & lär mycket, förhoppningsvis kommer vi ta för oss lite mer i Vrigstad, menar Pelle Elofsson, mentor i lagledningen. Vi kommer inte riktigt upp i nivå, men vi ser framåt, fortsätter Elofsson, som kvällen trill trots, ser ljust på framtiden.

v

- Vi tycker Vendela Ekman (bild ovan), Frida Nyberg och Emilia Anderö visar lite mer ikväll, avslutar Uffe, och ser fram emot Cirkle K cup i Vrigstad 3-4 februari.

Det blir kul att se vad Nässjö kan göra när man tar med erfarenheten från Hyvelcupen och mixar med den ungdomliga entusiasm som finns i detta härliga gäng!

Skribent: KKN
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info