Hoppa till sidans innehåll
Nässjös damer lyckades inte få hål på serieledande Huskvarna.

Nässjös damer ännu obesegrat i höst efter kryss mot topplaget

10 SEP 2016 22:38
Inte ens suveräna topplaget Husqvarna FF lyckades slå Nässjö FF i höst. Det blev nämligen 0-0 på Skogsvallen i eftermiddag. Närmast segern i en jämn match var faktiskt Nässjö.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2016 22:50

-        HFF såg lite trötta ut på slutet och vi spelade faktiskt bättre än topplaget långa stunder. Men vi hade inte flytet att avgöra på våra frilägen, säger NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Man kan inte annat än att fundera över om Nässjö hade kunnat visa upp samma spel i våras, vad hade i så fall tabellplaceringen varit då i dag?

-        Det är tjusningen med fotboll att det kan vända så här från en vårsäsong till hösten, vi får bygga vidare på den här hösten till nästa år, tycker NFF-tränaren.

Malin hade jättechansen

Största chansen hade Malin Sjöberg när hon var helt igenom med HFF-målvakten men inte fick riktigt träff på bollen.

Husqvarna hade också en boll i insidan av stolpen som studsade ut och som gästerna menade tog hjulet inne i målet. Men domaren stod på sig och ansåg att inte hela bollen var över mållinjen.

-        Båda lagen kunde ha avgjort, ett kryss kanske var det mest rättvisa. Ingen hade dock kunnat protestera om vi vunnit det här.

Derby i Eksjö nästa gång

Pelle Elofsson var inte så lite irriterad i våras när hans lag tvingades lämna walkover mot HFF som då vann med 3-0. HFF som inte ville flytta matchen när Nässjös hade mängder med spelare som tog studenten. Nu blev det i alla fall halv revansch mot Husqvarna som förstås ändå säkrar serieguldet hemma nästa lördag mot Egnahem.

Nässjö spelar derby i Eksjö mot serietvåan, innan de avslutar helgen efter hemma mot Ljung by. NFF-tjejerna blir förstås gärna obesegrade under hela hösten…

Claudia fick priset

16-åriga anfallaren Claudia Schultz fick priset som bästa hemmaspelare. Forserumstjejen Emma Larsson gjorde också ett jättejobb på mitten mot sitt gamla lag.

-        Jag tycker alla våra tjejer har stor del i den här poängen. De var alla riktigt bra helt enkelt, tyckte Pelle Elofsson.

Pelle vill fortsätta

Synd förstås att dam- och herrmatchen krockade på Skogsvallen denna lördag och spelades precis samtidigt, vilket tog publik från varandra.

NFF-tränaren Pelle Elofsson stannar gärna kvar ytterligare en säsong i damlag men har ett önskemål då.

-        Jag ser gärna att det blir en annan huvudtränare med lite nya tankar som kan utveckla laget ännu mer. Jag skulle nöja med att vara assisterande tränare i fortsättningen.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info