Hoppa till sidans innehåll
Bian Strålman fick rycka in och coacha Nässjö FF:s damer i eftermiddag till seger med 5-0. Här tillsammans med 25-åringarna Malin Sjöberg, nyförvärv från Landsbro och Johanna Larsson, fick priset som bästa hemmaspelare.

Nässjös damer har målfrossa i höst på Skogsvallen

21 AUG 2016 18:21
Elva mål på två höstmatcher hemma på Skogsvallen. Det är Nässjö FF:s fina hemmafacit efter sommaruppehållet.
  • Skapad: 21 AUG 2016 18:21

Första höstmatchen hemma gav 6-2 mot Värnamo och i eftermiddag besegrades Habo med klara 5-0. Där i mellan har Nässjö spelat 0-0 i Tranås, där dock spelet inte stämde lika bra som i hemmamatcherna.

- Vi måste försöka fortsätta på den här målvägen nu och varför inte försöka klara oss obesegrade genom hela hösten. Vi har ju ett bra lag, men i våras gick inte bollen vår väg med problem i målskyttet. Jag tycker ändå inte vi spelade så dåligt mer än i några enstaka matcher, säger 25-åriga Johanna Larsson.

NFF-anfallaren gjorde två må, 3-0 och 5-0, fick priset som bästa hemmaspelare, en brödkasse från Princess efter att hennes lag bakat ihop en bombsäker trepoängare och fick gruvlig revansch för förlusten i Habo i våras med 0-3.

- Habo har många bollskickliga spelare, men saknade kanske den rätta gnistan i närkampsspelet här i Nässjö i dag, plus att vi fick våra mål i viktiga lägen av matchen.

Claudia gav NFF ledningen

Det började redan efter åtta minuter när Claudia Schultz gav Nässjö ledningen och tre minuter innan halvtidsvilan lyckades Tilda Engberg iskallt lobba bollen över Habos målvakt som hamnat lite för långt ut från sitt mål.

Ett psykologiskt mycket viktigt mål för Nässjö att gå in till halvtidsvilan med två mål upp på Habo..

Johanna Larsson kan man säga avgjorde matchen med sitt 3-0 knappt tio minuter in i andra halvlek när hon inne i straffområdet förlängde ett perfekt inlägg från jämngamla yttermittfältaren Malin Sjöberg.

Malins knä håller bra

En 25-åring som spelade sin första match från start i Nässjö FF efter att ha varit knäskadad hela våren efter att ha kommit som nyförvärv från Landsbro. Hon spelade redan i Tranås i mathen innan, men då bara under halva andra halvlek.

 - Jag bor numera i Sävsjö, men är ursprungligen från Vetlanda. Det kändes bra i mitt knä och i spelet under hela matchen och nu håller det säkert för spel under resten av hösten för mig.

Malin har bevittnat flera vårmatcher från läktaren med sitt nya lag och tyckte sig se redan i våras att Nässjö hade något på gång, men inte fick ut det i form av mål och poäng.

 - Kan inte tänka mig att vi inte ska hänga kvar. Vi har ett bra restprogram med de två bottenlagen Ljungby och Egnahem kvar här hemma där vi som du ser nu gör mycket mål.

Johanna och Malin tror också det finns stor revanschlusta i speciellt två matcher eftersom NFF blev poänglösa av olika anledningar både mot bottenlaget Ljungby och topplaget Husqvarna FF, Mot HFF blev det ingen match alls då Nässjö i juni månad tvingades lämna walkover. NFF hade många spelare som tog studenten och HFF var ofina nog att vägra byta matchdag och hellre tog en seger med walkover, trots att Nässjö i ett tidigt skede förvarnade HFF om studenten denna dag.

Vem var taktikorganisatören?

Pelle Elofsson, damtränaren i NFF, fick inte se storsegern i dag, då han var bortrest. B-lagets damtränare Bian Strålman fick rycka in. På frågan vem som bestämt taktiken mot Habo, Elofsson eller Strålman, fick vi inget rakt svar på.

Bian bara log nöjt nämligen som svar på den frågan.

Två nollor i rad för Lotta

Rutinerade Lotta Gunnarsson hade inte mycket att göra i första halvlek, då det var ganska händelsefattig mer än Nässjös mål. Men i andra halvlek fick Lotta verklige kliva fram och göra några riktig kvalificerade räddningar och höll nu nollan för andra matchen i rad.

I försvaret var Antonia Estunger också säkerheten själv som så ofta tidigare i år. Nya Malin Sjöberg visade att hon blir en tillgång hos Nässjö. Emelie Åkerlund visade åter som i förra hemmamatchen mot Värnamo at hon är en klippa i laget. Johanna Larsson jobbade och sprang mycket. Fick lön för mödan med två mål. Men hela Nässjös lag var hetare än gästerna från Habo den här gången.

Nästa match spelar Nässjö åter hemma mot Egnahem som Nässjö slog borta med 1-0 i våras. Kanske blir det mer målfrossa  hemma på vallen.

Mål, Nässjö: Tilda Engberg 2, Johanna Larsson 2, Claudia Schultz.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info