Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna åter i samma serie som Eksjö

22 JAN 2017 15:07
I samma eller i en annan serie än Nässjö FF. Turerna har varit många kring serietillhörigheten för Eksjös hårdsatsande damer. Men nu är de åter tillbaka i den mellersta division 2-serien där NFF spelar.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2017 15:10

Det står klart sedan Tingsryd sent dragit sig ur denna rena "Smålandsserie" och fått ersättas av Eksjö som annars skulle haspelat i den så kallade "Östgötaserien" där nu Linghem istället ersätter och bland anat får möta Tranås/Torpa.

- Det är alltid kul med derbymatcher, vilket har många fördelar publikt och resavstånd. Jag tror serien blir ännu tuffare nu eftersom Eksjö givetvis blir ett favoritlag i den här serien, säger Pelle Elofsson som i år är assisterande tränare hos NFF-damerna.

Serie med många derbyn

Eksjö har bland annat plockat fyra spelare från Nässjö FF till kommande säsong. De får nu alltså ställas mot före detta klubbkompisar, vilket de säkert inte räknade med när de skrev på för Eksjö.

- Det kommer bli riktigt spännande med fler derbyn, men Eksjö kanske är det hetaste ändå. Att åka till Eksjö istället för långresan till Tingsryd är självfallet en fördel, säger den nye huvudtränaren Andreas Karlsson.

Mer så kallade "derbymöten" handlar det förstås också om, utöver Eksjö, när NFF-tjejerna ställs mot Fredriksdals BK, Husqvarna FF, FC Vetlanda och Waggeryds IK.

NFF börjar hemma

 Det ser tveklöst ut att bli en högintressant damtvåa med många så kallade publikmagneter denna säsong. Plus då en del nya lag som också publiken kan vara nyfikna på att se. NFF börjar hemma mot fjolårets division 1-lag Westbo United den 17 april.

Premiäromgången i den mellersta damtvåan kommer då att se ut så här: IF Eksjö Fotboll-Fredriksdal BK, Husqvarna FF-Waggeryds IK, Växjö BK-Emmaboda IS, Alvesta GIF-FC Oskarshamn, Nässjö FF-Westbo United. FC Vetlanda-Växjö DFF Akademi.

Möter Eksjö i Hyvelcupen

Närmast för NFF-damerna väntar kommande helg Hyvelcupen i futsal i Bodafors. Där har NFF-tjejerna hamnat i en grupp med Fredriksdal 2, Vrigstad och Eksjö. I den andra gruppen spelar Bodafors, Fredriksdal 1, Forserum och Hultsjö.

- Vi spelade SM-kval i Södra Vi för lite sedan. Det var riktigt tufft motstånd och vi föll i alla matcher. Men jag såg ändå många positiva saker, säger Andreas.

Det lär vara någon eller några nya spelare också på ingång innan Andreas har sin NFF-trupp i hamn till den här division 2-säsongen.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info